5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atac la lider

Circuitul de la Magny-Cours va gazdui miine Marele Premiu al Frantei, a zecea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Dupa circul de la Indianapolis, cind au concurat doar trei echipe, cele cu pneuri Bridgestone (Ferrari, Jordan si Minardi), pentru ca scuderiile care au contract cu Michelin au decis sa isi retraga monoposturile deoarece au considerat ca puneau in pericol pilotii, teamurile invinse in SUA inainte de start sint decise sa se revanseze. Mai ales ca intrecerea se va disputa acasa la Michelin. Ferrari a prins insa gustul victoriei dupa „marele succes“ din Statele Unite, pilotii sai, Michael Schumacher si Rubens Barrichello, nedorind sa piarda contactul cu liderul Fernando Alonso.


„Schumi“ este foarte increzator in victorie


Pilotul german de la Ferrari s-a declarat optimist inaintea Marelui Premiu al Frantei. „In trecut, am obtinut cinci rezultate bune si, avind in vedere progresele pe care le-am facut in ultimele saptamini, nu pot decit sa ma declar optimist pentru cursa de duminica“, a precizat Michael Schumacher, care cunoaste foarte bine circuitul de la Magny-Cours. „Pista de acolo nu este simplu de abordat. Circuitul este mai degraba exigent si de multe ori asfaltul atinge temperaturi foarte ridicate. Acest factor ar putea complica lucrurile in timpul cursei pentru ca pista poate deveni foarte alunecoasa. Din acest motiv, trebuie sa te adaptezi si nu este intotdeauna placut. Personal, prefer sa abordez curbele in viteza, fara sa fiu conditionat de limitele de aderenta impuse de circuit“, a explicat campionul mondial en-titre.


„Trebuie sa luam in considerare ce efecte vor avea conditiile de pe pista asupra noilor noastre pneuri, pentru ca, dupa cum se stie, nu se pot schimba intre calificari si cursa. Le-am probat intens in aceasta saptamina la Barcelona si cred ca sintem foarte bine pregatiti pentru intrecerea de la Magny Cours“, a incheiat „Schumi“. Dupa primele noua Mari Premii disputate in acest sezon, Michael Schumacher a acumulat 34 de puncte si ocupa locul al treilea in clasamentul pilotilor, al carui lider este spaniolul Fernando Alonso, cu 59 de puncte.


De la Rosa, cel mai rapid la primul antrenament


Spaniolul Pedro de la Rosa, al treilea pilot al echipei McLaren-Mercedes, a reusit ieri cel mai bun timp al primei sedinte de antrenamente libere, fiind cronometrat pe un tur de circuit intr-un minut, 14 secunde si 778 de miimi. De la Rosa i-a devansat pe conationalul sau Fernando Alonso si pe italianul Giancarlo Fisichella, pilotii echipei Renault, lidera constructorilor. Celelalte doua monoposturi McLaren participante la antrenamente, conduse de finlandezul Kimi Raikkonen si de columbianul Juan Pablo Montoya, au obtinut al cincilea, respectiv al optulea timp.


In schimb, masinile echipei BAR-Honda, pilotate de japonezul Takuma Sato si de britanicul Jenson Button, au inregistrat al patrulea, respectiv al saselea timp. Francezul Olivier Panis, pilotul de incercari al echipei Toyota, a obtinut al saptelea timp.


Revenit in competitie dupa accidentul de la Indianapolis, germanul Ralf Schumacher (Toyota) a obtinut al noualea timp, coechipierul sau, italianul Jarno Trulli, nu a parcurs decit un tur, nefiind cronometrat. In fine, campionul mondial en-titre, germanul Michael Schumacher, a inregistrat al unsprezecelea timp, in vreme ce coechipierul sau de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, a fost al 14-lea in prima sesiune de antrenamente libere.


Astazi, de la ora 14.00, va avea loc sesiunea de calificari, cursa fiind programata miine, de la ora 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS