10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalvatorul Ballack

Salvatorul Ballack

Cupa Confederatiilor, finala mica


Germania – Mexic 4-3 (d.p.)


• Stadion „Zentral“, Leipzig, spectatori: 45.000.


• Au marcat: Podolski ’37, Schweinsteiger ’41, Huth ’79, Ballack ’97 / Fonseca ’40, Borgetti ’58, ’84.


Germania: Kahn – Hinkel, Huth, Mertesacker, B. Schneider – Deisler (’67, Asamoah), Frings, Ballack, Schweinsteiger (’83, Ernst) – Hanke, Podolski (’74, Kuranyi). Antrenor: Jürgen Klinsmann.


Mexic: O. Sanchez – Salcido, Osorio, Pineda – Mendez (’60, Medina), Morales (’81, Lugo), Pardo, Perez – Zinha – J. Fonseca (’46, J. Rodriguez), Borgetti. Antrenor: Ricardo Lavolpe.


• Cartonase galbene: Frings, Asamoah / Medina, Osorio.


• Cartonas rosu: Hanke (’53).


• A arbitrat: Matthew Breeze (Australia).


In finala mica a Cupei Confederatiilor, Germania s-a impus in fata Mexicului cu 4-3, dupa prelungiri, cucerind astfel medalia de bronz. Desi in inferioritate numerica din minutul 53, gazdele au reusit sa transeze disputa cu nord-americanii dupa 120 de minute, salvarea venind de la capitanul Ballack, care a punctat decisiv in prima repriza a prelungirilor.


Disputa pentru locul trei al competitiei nu a iesit din tiparele acestui minimondial, oferind inca o partida spectaculoasa, cu multe goluri si rasturnari de situatie. De la bun inceput nemtii si-au dat seama ca nu vor avea viata usoara cu mexicanii, care, desi decimati de accidentari, au creat pericol la poarta lui Kahn, virfurile de lance Fonseca si Borgetti fiind aproape de gol in primele minute. Elevii lui Klinsmann si-au intrat insa in mina si au trecut la fapte. Speranta Podolski a marcat cu un sut la vinclu dupa o excelenta faza de atac (’37), dar Fonseca a egalat trei minute mai tirziu. Un nou atac purtat ca la carte si Schweinsteiger a stabilit scorul pauzei, 2-1 (’41).


La reluare, germanii au ramas cu un om mai putin, intrarea dura a lui Hanke la Salcido fiind sanctionata cu cartonas rosu de arbitru (’53), iar peste cinci minute invingatorul Braziliei, Borgetti, a marcat cu capul din careu, speculind punctul slab al „panzerelor“, apararea.


Huth si-a adus echipa in avantaj (’79), dar, cind se credea ca nemtii vor iesi invingatori, Borgetti a egalat din nou, ducind meciul in prelungiri. Ballack a fost cel care a salvat onoarea Germaniei, insa echipa lui Jürgen Klinsmann, desi a marcat Mexicului patru din cele sase goluri pe care aceasta echipa, surpriza placuta a turneului, le-a primit la Cupa Confederatiilor, mai trebuie sa se perfectioneze. Germanii au reusit sa inscrie cele mai multe goluri in aceasta competitie, 15, insa au fost extrem de vulnerabili in defensiva, Klinsmann negasind inca solutiile pentru a betona o aparare alta data celebra pentru rigurozitatea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS