10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA lipsit spectacolul

A lipsit spectacolul

Cupa Confederatiilor, semifinale


Mexic – Argentina 1-1 (5-6, la penaltiuri)


• Stadion „Awd Arena“, Hanovra, spectatori: 41.000.


• Au marcat: Salcido ‘104 / Figueroa ‘110.


Mexic: O. Sanchez – M. Mendez, Osorio, Salcido, Pineda – Zinha (’94, Torrado), Lozano (’56, L. Perez), Marquez, Pardo, R. Morales (’72, Medina) – Borgetti. Antrenor: Roberto Lavolpe.


Argentina: Lux – Coloccini, G. Milito (’66, Maxi Rodriguez), Heinze – J. Zanetti, Santana (’76, Aimar), Cambiasso, Riquelme, Sorin – Saviola, Figueroa (‘116, Galletti). Antrenor: Jose Pekerman.


• Cartonase rosii: Marquez (’90+3) / Saviola (’90).


• A arbitrat: Roberto Rosetti (Italia).


Desi in teren s-au aflat doua echipe latine, Argentina si Mexic nu au oferit spectacolul la care toata lumea se astepta, mai ales in prima repriza, cind „actorii“ de pe teren nu au fost deloc generosi. A rezultat o piesa care, in primul ei act, a aratat doua echipe obosite, cu unii jucatori parca plictisiti de atita fotbal. Cu gindul poate la o vacanta meritata dupa un sezon epuizant, argentinienii si mexicanii au jucat lent, fara executii de efect, cu pase repetate incheiate cu suturi care nu prea si-au atins tinta.


Partea secunda a fost insa mai animata. Nord-americanii au iutit ritmul actiunilor, iar Lux a respins cu greu sutul lui Borgetti, pentru ca, in minutul 55, sa fie ocrotit de sansa la executia lui Zinha. Micutul mijlocas nascut in Brazilia a pornit din dreapta, a depasit doi adversari, paralel cu careul, si a trimis tare cu stingul, insa mingea a nimerit bara. Meciul s-a mai dezmortit. Viteza a crescut, actiunile au devenit mai periculoase, dar si nervii s-au intins. Argentinienii au replicat si puteau inscrie de doua ori in aceeasi faza, prin Coloccini, fundasul lui Deportivo scotindu-l mai tirziu din joc pe Morales, caruia i-a spart arcada. Nu a primit decit „galben“. In schimb a fost eliminat, in ultimul minut inainte de prelungiri, Saviola, care nu s-a mai putut stapini si l-a lovit din spate pe Pineda. Argentinianul a fost urmat la cabine, la putin timp, de Marquez, care a vazut al doilea cartonas galben.


Intrat in prelungiri, jocul nu prea spectaculos a fost salvat de doua goluri. Mai intii Salcido a marcat cu un sut deviat, dupa ce trecuse de Zanetti si Heinze (‘104), iar apoi Figueroa, dupa ce a ratat in fata portii goale, s-a revansat, egalind drintr-o padure de picioare. Atacantul lui Villarreal a preluat cu calciiul si a sutat, mingea strecurindu-se printre picioarele portarului si intrind alene in plasa. S-a ajuns la penaltiuri, unde argentinienii au transformat tot, prin Riquelme, Maxi Rodriguez, Aimar, Galletti, Sorin si Cambiasso, in timp ce mexicanii au ratat o data, prin fundasul Osorio, Perez, Pardo, Borgetti, Salcido si Pineda inscriind.


Finala mare se va disputa miine, pe arena „Waldstadion“ din Frankfurt, de la ora 21.45, duelul pentru locurile 3-4, dintre Germania – Mexic, fiind programat in aceeasi zi, la Leipzig, de la ora 18.45, ambele partide urmind sa fie transmise in direct de TVR 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS