Acasă Sport Spectacol in galben si albastru

Spectacol in galben si albastru

Cupa Confederatiilor


Japonia – Brazilia 2-2


• Stadion „Rhein Energie“, Köln, spectatori: 40.000.


• Au marcat: Nakamura ’26, Oguro ’88 / Robinho ’10, Ronaldinho ’32.


Japonia: Kawaguchi – Kaji, Tanaka, Miyamoto, Alex – H. Nakata, Fukunishi, Nakamura, Ogasawara (’46, K. Nakata) – Tamada (’46, Oguro), Yanagisawa (’73, Suzuki). Antrenor: Zico.


Brazilia: Marcos – Cicinho, Lucio, Juan, Leo – Kaka (’62, Renato), Gilberto Silva, Ronaldinho, Ze Roberto (’78, Edu) – Adriano (’62, Baptista), Robinho. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


• A arbitrat: Mourad Daami (Tunisia).


Minicampionatul mondial din Germania, preambulul turneului final de anul viitor, a oferit miercuri seara o noua partida de neuitat intre doua echipe aparent disproportionate, dar care in teren au jucat de la egal la egal. Brazilia si Japonia s-au luptat pentru ultimul loc din grupa B care ducea in semifinalele Cupei Confederatiilor, dar au facut-o ca si cum nu ar fi existat nici o miza, pe teren lasind rareori impresia ca si-ar bate capul cu calculele calificarii. S-a terminat egal, 2-2, si selecao a mers mai departe, in penultimul act urmind sa dea piept cu nationala Germaniei.


Brazilienilor le-a trecut insa glontul pe la ureche, putin lipsind ca asiaticii sa le ia locul in semifinale. Japonia a jucat dupa chipul si asemanarea antrenorului, adica deschis si spectaculos, asa cum numai brazilienii stiu sa o faca, Zico dorind sa le arate conationalilor sai ca niponii pot sa joace si un alt fel de fotbal. Campionii mondiali au fost de data aceasta la inaltime, transformindu-se din nou in trupa de artisti care umiliese Grecia cu 3-0, in primul meci din competitie. Sud-americanii au dat insa impresia la acest turneu ca joaca pe toane, atunci cind au chef de fotbal Ronaldinho si compania fiind de neoprit.


„Galbenii“ au inceput in tromba si la un contraatac rapid pornit de la Ronaldinho, noua „bijuterie“ Robinho a deschis scorul cu un sut bine plasat la coltul lung. In primele 20 de minute, brazilienii au facut legea, insa nici japonezii nu s-au lasat mai prejos. Fara sa se inghesuie in aparare, „albastrii“ au raspuns spectacolului inceput de sud-americani. Tamada a egalat scorul la bare, deschis de Kaka, iar Nakamura l-a invins pe Marcos cu o bomba de la 30 de metri (’26). Showul oferit cu zimbetul pe buze de cele doua echipe a continuat, iar capitanul Ronaldinho si-a trecut si el in cont un gol la acest turneu, invingindu-l pe Kawaguchi dupa o alta faza rapida de contraatac.


Si in partea secunda, jucatorii au continuat sa puna spectacolul inaintea rezultatului. In primele minute de la reluare, asiaticii s-au aflat de doua ori aproape de egalare, apoi a fost rindul brazilienilor sa iroseasca marirea avantajului. Treptat insa, oboseala si-a spus cuvintul. Intensitatea jocului a scazut, precizia in fata portii a avut de suferit. Pina in minutul 88, cind Oguro a incins finalul reluind in plasa un balon revenit din bara, dupa o lovitura libera executata aproape perfect de Nakamura. In prelungiri, niponii au ratat sansa victoriei si calificarii, lovitura de cap a lui Oguro fiind respinsa cu greu de portarul Marcos, dar au parasit competitia cu fruntea sus, pentru ca au fost egalii campioanei mondiale.

Exit mobile version