Acasă Sport Figueroa a decis meciul

Figueroa a decis meciul

Argentina – Australia 4-2


• Stadion „Frankenstadion“, Nürnberg, spectatori: 26.000.


• Au marcat: Figueroa ’11, ’53, ’90, Riquelme ’31-p / Aloisi ’61-p, ’70.


Argentina: G. Lux – J. Zanetti, Samuel, Coloccini (’86, Rodriguez), Heinze – Sorin, Bernardi, Santana (’65, Cambiasso), Riquelme – Figueroa, Saviola (’72, Aimar). Antrenor: Jose Pekerman.


Australia: Schwarzer – Moore, Vidmar, Milicevic (’55, McKain), Muscat (’46, Viduka) – Neill, Emerton, Chipperfield, Skoko (’73, Culina) – Aloisi, Cahill. Antrenor: Frank Farina.


• A arbitrat: Maidin Shamsuf (Iran).


Alaturi de Germania, din grupa A a Cupei Confederatiilor s-a calificat mai departe si nationala Argentinei. Simbata seara, „pumele“ au rapus „cangurii“, dar nici argentinienilor nu le-a fost prea usor cu ambitioasa reprezentativa a Australiei. Trupa lui Frank Farina pare una boema, care marcheaza multe goluri, dar primeste si mai multe, in disputele cu doua dintre fortele fotbalului mondial, Germania si Argentina, australienii punctind de cinci ori, incasind, in schimb, opt goluri.


Sud-americanilor nu le-a luat prea mult timp sa se distanteze pe tabela de marcaj, jucatorii echipei Villarreal, Figueroa si Riquelme, punctind in minutele 11 si 31, ultimul din penalti. Soarta partidei s-a decis in repriza secunda. La 2-0, „cangurii“ au fost privati de un penalti clar, centralul inchizind ochii la o faza la care Viduka a fost secerat in careu, iar la urmatorul contraatac argentinienii au punctat din nou, prin acelasi Lucio Figueroa (’53). La acest scor, elevii lui Jose Pekerman au lasat-o mai moale, iar relaxarea i-a costat. O noua infractiune in careul argentinian pe care arbitrul nu a mai trecut-o de data aceasta cu vederea a facut ca Aloisi sa marcheze pentru 1-3 (’61), atacantul Osasunei reusind „dubla“ peste noua minute, devenind golgheterul competitiei, cu patru goluri.


Vazind ca gluma se poate ingrosa, „pumele“ s-au trezit si nu au mai lasat nici o sansa reprezentantilor Oceaniei sa se apropie de poarta. Mai mult, in ultimul minut de joc, Figueroa a taxat lipsa de marcaj din careul „cangurilor“ si a reusit al treilea sau gol din acest meci, stabilind scorul final.


In cadrul Cupei Confederatiilor, aseara urma sa se mai dispute partidele din grupa B, Grecia – Japonia si Mexic – Brazilia. Ultimele meciuri din aceasta a doua grupa vor avea loc miercuri, dupa urmatorul program: Grecia – Mexic (Frankfurt), Japonia – Brazilia (Köln).

Exit mobile version