Acasă Sport Dansul „pumelor“

Dansul „pumelor“

Argentina – Tunisia 2-1


• Stadion: „Rhein Energie“, Köln, spectatori: 28.000.


• Au marcat: Riquelme ’33-p, Saviola ’57 / Guemamdia ’72-p.


Argentina: Lux – G. Rodriguez, Coloccini, Heinze, Sorin (’79, J. Zanetti) – Santana, Bernardi, Riquelme, M. Rodriguez – Galletti, Saviola (’66, Tevez). Antrenor: Jose Pekerman.


Tunisia: Fadhel – Trabelsi (’46, Haj Massaoud), Jaidi, Saidi, Ayari – Essediri, Mnari, Chadli, Benachour, Mhadebi (’46, Santos) – Guemamdia. Antrenor: Roger Lemerre.


• A arbitrat: R. Rosetti (Italia).


In primul meci al Cupei Confederatiilor, disputat la Köln, in cadrul grupei A, Argentina a invins Tunisia cu 2-1, sud-americanii avind multe momente cind au aratat ca sint adeptii fotbalului spectacol, rezultatul trecind in planul secund. „Pumele“ nu s-au prezentat cu cel mai bun unsprezece, dar jocul lor a impresionat in fata campioanei Africii interesata mai mult sa se apere si sa incerce sa-si surprinda adversarul pe contraatac. Jucatori ca Saviola, Riquelme, Sorin, Coloccini, Galletti sau Zanetti au lasat deoparte oboseala acumulata in zecile de meciuri disputate in Europa cu echipele de club si au „dansat“ pe stadionul din Köln. Artizanii victoriei Argentinei au fost Saviola si Riquelme, fotbalisti care apartin campioanei Spaniei, FC Barcelona, dar care au fost imprumutati in sezonul trecut, primul la AS Monaco, celalalt la Villarreal. Juan Riquelme a deschis scorul in minutul 33, dintr-un penalti obtinut de M. Rodriguez, iar Saviola l-a majorat dupa pauza (’57).


Pina la primul gol, Galletti si Saviola ratasera doua mari ocazii, iar tunisienii irosisera o lovitura de pedeapsa prin Mhadhebi, care a sutat pe linga poarta. Africanii au mai obtinut inca un penalti, in minutul 73, de data aceasta transformat de Guemandia, dar nu au reusit mai mult, tot argentinienii fiind cei care mai puteau marca de citeva ori, prin Tevez.


Tehnicieni multumiti


„Ţinind cont de faptul ca am si citiva jucatori care nu prea au selectii la nationala, prezenta la acest turneu este o experienta interesanta pentru ei si pentru grup. Cel mai dificil moment a fost cind a marcat Tunisia, pentru ca adversarii au prins curaj, dar, in rest, sint foarte multumit. Am avut multe ocazii periculoase, chiar daca le-am ratat. Au fost insa mult mai multe lucruri pozitive decit negative“, a afirmat dupa meci antrenorul sud-americanilor, Jose Pekerman.


La rindul sau, Roger Lemerre, tehnicianul tunisienilor, a fost si el in mare parte multumit: „Am aliniat o echipa de tineri talentati. Am avut un debut bun de meci, dar ne-a lipsit experienta jocurilor de mare nivel. Daca am fi marcat din acel panalti am fi avut si un ascendent psihologic. Tehnica argentinienilor ne-a pus destule probleme. Ne-am aparat bine, dar nu suficient avind in vederea calitatile adversarilor.“


In urmatorul meci, Argentina va intilni, miine, la Nürnberg, Australia, in timp ce Tunisia va juca, in aceeasi zi, cu Germania, la Köln.

Exit mobile version