Acasă Sport Tenismenilor români nu le prieste iarba

Tenismenilor români nu le prieste iarba

Nici unul dintre tenismenii români care au participat in aceste zile la turnee desfasurate pe iarba nu au rupt gura tirgului, fiind eliminati din primul tur al competitiilor de pe cea mai rapida suprafata de joc. Cel mai bun jucator român al momentului, Andrei Pavel, a aratat aceeasi forma slaba din ultimul timp si nu a putut trece de runda inaugurala a turneului de la Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Desi era considerat cap de serie numarul 6, Pavel a cedat in doua seturi, 2-6, 6-7, in fata suedezului Jonas Bjorkman. Prezenta pe tabloul principal al acestei competitii i-a adus insa „Cneazului“ un punct in clasamentul ATP si un cec in valoare de 3.120 de euro, acestea fiind sumele cu care Andrei s-a multumit in ultima vreme. Pavel a ramas in intrecere in proba de dublu, unde face pereche cu conationalul sau Gabriel Trifu, cei doi urmind sa intilneasca in primul tur cuplul ceh Tomas Cibulec / Leos Friedl.


Nici eroul de la Roland Garros, Victor Hanescu, nu a avut o soarta mai buna. Dupa parcursul excelent de la Internationalele Frantei, unde a fost oprit in sferturi de numarul unu mondial, Roger Federer, schimbarea suprafetei de joc nu i-a priit românului. Pe iarba de la Nottingham (Anglia), la un turneu dotat cu premii de 323.250 de euro, Hanescu a fost invins in primul tur de principalul favorit al competitiei, Ivan Ljubicic. Croatul a avut insa nevoie de trei seturi pentru a trece de bucurestean, care se impusese in primul, scor final 6-7, 6-3, 7-6. La fel ca si Pavel, Hanescu s-a ales dupa aceasta participare cu 3.120 de euro si un punct in clasamentul ATP, insa ambii spera sa aiba o evolutie mai buna saptamina viitoare, cind debuteaza cel mai mare turneu de tenis pe iarba, Wimbledonul, al treilea de Mare Slem al anului.


Ionita, Mergea si Moraru au ratat prezenta la Wimbledon


Daca pozitiile pe care le ocupa in clasamentul ATP le da dreptul lui Andrei Pavel si Victor Hanescu sa fie prezenti pe tabloul principal al competitiei de la Londra, Victor Ionita, Florin Mergea si Gabriel Moraru au fost nevoiti sa treaca prin faza de calificari. Din pacate, nici unul dintre cei trei tenismeni români nu a depasit primul tur, ratind sansa sa se afirme la turneul dotat cu premii in valoare totala de 5.030.520 de lire sterline.


Ionita a fost invins in doua seturi, cu scorul de 6-3, 6-2, de americanul Justin Gimelstob, desemnat cap de serie numarul 3, in timp ce Mergea a pierdut cu 6-4, 7-6, in fata lui Vladimir Voltchkov din Belarus. In schimb, Gabriel Moraru a fost eliminat de jucatorul francez Anthony Dupuis, favoritul numarul 6, care l-a intrecut cu 6-4, 6-4. La dublu, perechea Florin Mergea/ Gabriel Moraru a fost invinsa de cuplul Tuomas Ketola (Finlanda)/Frederic Niemeyer (Canada) cu scorul de 6-4, 6-4.

Exit mobile version