Acasă Sport „Nu mai am pentru ce sa lupt“

„Nu mai am pentru ce sa lupt“

Pugilistul american Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea, a anuntat simbata, la finalul meciului pierdut in fata irlandezului Kevin McBride, ca aceasta a fost ultima sa lupta. „Nu mai pot continua si nici nu mai pot sa ma mint. Nu voi mai practica acest sport. Acesta este pur si simplu sfirsitul, s-a terminat. Nu mai am pentru ce sa lupt“, a afirmat Tyson in cadrul conferintei de presa de la finalul meciului disputat la Washington.


Arbitrul Joe Cortez a fost nevoit sa intrerupa meciul dintre Mike Tyson si Kevin McBride inainte de runda a saptea, dupa ce pugilistul american a refuzat sa reia lupta, fara a fi totusi accidentat. Tyson a inregistrat astfel a sasea infringere din intreaga sa cariera, de-a lungul careia a obtinut 50 de victorii (44 inainte de limita). Dupa acest meci, McBride are in palmares cea de-a 33-a victorie (28 inainte de limita), patru infringeri si o remiza.


Consilierul pugilistului american, Shelly Finkel, a explicat, la finalul luptei de la Wanshington, ca Tyson, care a ajuns „foarte nervos“ la sala, a cedat psihic dupa o cariera de 20 de ani.


Campion mondial in anii 1987 si 1990, Mike Tyson a avut o cariera marcata de incidente precum acuzatii de viol si condamnari, dar si de un comportament agresiv in ring, asa cum s-a intimplat in iunie 1997, cind in timpul unui meci si-a muscat adversarul, Evander Holyfield, de o ureche.


Dupa infringerea suferita in fata britanicului Lennox Lewis, in 2002, Mike Tyson a disputat cite un meci pe an, ultima sa victorie fiind obtinuta in februarie 2003, cind l-a invins prin KO, dupa numai 49 de secunde de lupta, pe compatriotul sau, Clifford Etienne.

Exit mobile version