16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn meci disproportionat

Un meci disproportionat

Universitatea – Otelul


• Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 17.00 (Telesport).


• Formatii probabile:


Universitatea: Banica – Dananae, Badaluta, Feleaga, Curteanu – Cl. Tudor, Stavaru, Lazarovici, Gingioveanu – Stoianof, Cr. Ungureanu. Antrenor: E. Neagoe.


Otelul: M. Barbu – Munteanu, Rohat, Zeciu – I. Dragomir, C. Marginean, Tanase, Izvoreanu, Nanu – Badescu, V. Iacob. Antrenor: M. Stoichita.


• Vor arbitra: V. Sandu – C. Avram, M. Rigo.


• Observatori: D. Neagu, N. Grigorescu.


Un meci ca acela de astazi, de pe „Ion Oblemenco“, intre o echipa cu aspiratii europene in sezonul viitor, Otelul Galati (finantat de al treilea bogatas din lume, indianul Mital), si una retrogradata si fara jucatorii titulari, Universitatea, este important doar pentru copiii olteni, dornici sa isi continue aventura in prima liga in acest sfirsit de sezon rusinos pentru cei de pe Unirii 86. Pustii lui Eugen Neagoe sint insa ambitiosi si, de fapt, nu au ce pierde. O victorie cu Otelul, coroborata cu o infringere a Brasovului la CFR Cluj, ar putea urca Universitatea pe locul 15, care n-ar fi exclus sa ne foloseasca intr-o anume situatie… Desi Dinel Staicu i-a anuntat pe jucatori ca dupa meciul de astazi vor afla amanunte despre viitorul Universitatii, s-ar parea ca acesta s-a decis: revine Mititelu.


Otelul Galati este clubul care a anuntat o revolutie pentru noul sezon, ceva asemanator Timisoarei. Intre resemnarea Craiovei si ambitiile Galatiului, suporterii olteni ar putea asista astazi la o intilnire chiar spectaculoasa. Eugen Neagoe, antrenorul principal al oltenilor, a spus ieri: „Noi, cei de acum de la Universitatea, speram intr-un meci bun si un rezultat pe masura. Ar fi extraordinar sa cistigam, dar trebuie sa fim realisti. Cu alte cuvinte, sa ne luptam pentru a trece de la sperante la realizari. Ca, daca tot o tinem doar cu vorbe, nu prea avem cum sa miscam tabela de marcaj in favoarea noastra. Cei care vor juca si miine (astazi – n.r.) pentru culorile Universitatii, saracii, sint nevinovati de locul ocupat. Cred ca suporterii vor veni la meci, pentru ca oltenii stiu ca prietenii se ajuta si la greu, nu numai la bine“.


Oltenii, aflati in cantonament de joi, au efectuat ieri dupaamiaza, la ora meciului de astazi (17.00), un ultim antrenament, antrenorii olteni – Neagoe, Bita si Lung – neconfruntindu-se cu nici o problema de lot. Otelul Galati se afla de aseara la Craiova, la hotelul Jiul.


Jucatorul oltean al Otelului, Stefan Nanu, a afirmat: „ Am venit in Banie, pentru a cistiga meciul cu pustii Craiovei! O victorie a Otelului pe «Ion Oblemenco»“ ar fi normala in contextul actual in care noi venim cu echipa buna, iar Craiova va trimite in teren ce i-a mai ramas, juniorii. Ultima impresie conteaza, asa ca trebuie sa cistigam. Imi pare rau ca Universitatea a ajuns aici, adica retrogradata, dar vinovatii sint in Craiova, nu in alta parte. Aducerea jucatorilor la Universitatea s-a facut pe criterii straine de valoare! Altfel, confirm faptul ca diriguitorii Universitatii m-au contactat pentru a veni sa joc la Craiova in sezonul urmator. Vreau sa vin acasa…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS