24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSintem inca in joc

Sintem inca in joc

Preliminariile CE de tineret 2006


Olanda – România


• Stadion „Woudestein“, Rotterdam, ora 20.30.


Olanda: Pasveer – Verhaegh, Wolfgang, Kruiswijk, Van Mosselveld – Hofs, de Ridder, de Zeeuw – Huntelaar, Denissen, Rojer. Antrenor: Foppe de Haan.


România: Hutan – S. Radoi, Moti, Goian, Nesu – Nicolita, Izvoreanu, Florescu, Cocis – Marica, Cristea. Antrenor: Florin Marin.


• Vor arbitra: I. Iscenko – V. Olsanetki, O. Bilorus (Ucraina).


• Observator: N. Levnikov (Rusia).


Mult mai mari sint sansele echipei de tineret a României sa ajunga la CE fata de cele ale seniorilor sa mearga la Mondialul din Germania. Si daca nu ar fi dezamagit in ultimul joc oficial, in Macedonia, misiunea lui „Flocea“ ar fi fost si mai facila.


Dupa ultimele rezultate ale Olandei, 0-2 la Urziceni si 0-0 acasa, cu Armenia, putem spune ca tricolorii pleaca din postura de favoriti in meciul de astazi, mai ales ca batavii s-au cam resemnat in privinta ratarii calificarii, selectionerul Foppe de Haan renuntind la mai multi jucatori care au inceput aceasta campanie. Liderul echipei olandeze este acum mijlocasul lui Feyenoord, Nicky Hofs, secondat de golgheterul lui Heerenveen, Huntelaar si de posibilul cumnat al lui Mitea, Daniel de Ridder.


România a invins recent Moldova cu 2-1, intr-un meci in care Florin Marin a testat citiva jucatori noi, pregatindu-se sa-i inlocuiasca pe absentii de la Rotterdam, nu mai putin de sapte. Marius Constantin, Marginean si Prepelita sint suspendati, Piturca i-a promovat pe Tamas, Mitea si Plesan la echipa mare, dar l-a retrogradat pe Marica in atacul „tineretului“, unde va face cuplu cu Andrei Cristea. De la virful lui Sahtior se asteapta sa suplineasca aportul obsnuit al lui Mitea, cel mai bun jucator si totodata golgheterul nationalei de tineret in preliminariile actuale. Ex-craioveanul Moti are ocazia de a prinde din nou un loc de titular in linia defensiva, alaturi de viitorul sau coleg, Lucian Goian. Pe partea dreapta, postul lui Ciupe, care s-a accidentat, va fi acoperit de coechipierul sau de la Sportul, Sorin Radoi, aflat la debut.


Practic, astazi, cei doi selectioneri vor alinia echipele secunde de tineret ale Olandei si României, dar avantajul ar trebui sa fie de partea batavilor, renumiti pentru promovarea tinerelor talente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS