12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalile de sport din Gorj sint nefunctionale si degradate

Salile de sport din Gorj sint nefunctionale si degradate

Zece dintre cele paisprezece sali de sport construite in judetul Gorj sint pe cale sa se darime la mai putin de un an de la inaugurare. Miliardele de lei achitate pentru construirea salilor au fost benefice doar pentru constructori, care au facut lucrari de mintuiala. Majoritatea salilor sint nefunctionale, beneficiarii acuzind probleme grave, pereti cazuti, incaperi in care ploua si constructii nefinisate.


Societatea Structur Art Buzau a cistigat licitatia organizata de Compania Nationala de Investitii in ciuda criticilor aduse de specialisti la adresa proiectului realizat, considerat ca fiind foarte prost. Constructiile au fost realizate de SC Atlas Craiova si, la doar citeva zile de la inaugurare, beneficiarii s-au plins de calitatea lucrarilor.


Alegerile generale din toamna au grabit finalizarea salilor de sport din Gorj, politicienii aflati in acel moment la putere sperind ca proiectul sa le aduca un procent important din voturile electoratului. Efectul se poate vedea acum, dupa ce ploile au facut ravagii. Tencuiala este desprinsa de pe pereti, ploua in mai multe sali de sport, igrasie cit cuprinde si, pe alocuri, lucrari nefinalizate, dar toate date in primire beneficiarilor.


Primarii, la vremea respectiva, se aratau incintati de mama focului, mai cu seama ca, in discursurile electorale, realizarea salilor de sport era nelipsita. Din cele 14 sali de sport construite in Gorj, zece au probleme serioase. Ele se afla in Tismana, Rovinari, Ţicleni, Novaci, Tirgu-Carbunesti, Prigoria, Musetesti, Sacelu, Ţintareni si Baia de Fier.


Reprezentantul Inspectoratului in Constructii Gorj, Ilie Merfu, a spus ca nu are cunostinta de aceste deficiente. „Nu am primit nici o sesizare despre aceste deficiente. Ele se pot remedia, pentru ca salile de sport sint in garantie si constructorul are obligatia sa intervina pentru a repara toate problemele care apar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS