Acasă Sport „E o onoare sa port banderola Stiintei“

„E o onoare sa port banderola Stiintei“

George Feleaga, capitanul Universitatii Craiova, are 22 de ani si a mai jucat la Otelul Rosu (in Divizia C) si CSM Resita (in Divizia B), de unde a venit la Universitatea II, in vara anului trecut. A debutat in prima echipa la meciul din returul sferturilor de finala ale Cupei României, FC Arges – Universitatea 1-1, iar in Divizia A la jocul Otelul – Universitatea 0-0, din ultima etapa a turului acestui campionat. A primit banderola de capitan al echipei in meciul din „Stefan cel Mare“, contra lui Dinamo. Spune ca nu vrea sa ajunga in „Groapa“, dar acelasi lucru l-am auzit de la alti doi capitani ai Craiovei de anul acesta, Guso si Plesan, deveniti intre timp „ciini“ cu acte in regula.


– George, cum e sa fii capitanul Universitatii la scurt timp dupa debut?


– Daca imi spunea cineva atunci cind am debutat ca pina la finalul sezonului o sa fiu capitanul echipei il credeam nebun. Nu ma asteptam sa intru primul pe teren, cu banderola pe mina, dar cu siguranta ma simt onorat si incerc sa fiu demn de aceasta calitate. Preferam totusi sa nu fi ajuns capitan si echipa sa nu retrogradeze.


– De ce nu ai dat curs ofertei patronului echipei de a-ti gasi o alta echipa?


– Am contract cu Universitatea pina in 2008 si intentionez sa il respect. Oricum, nu aveam nici o oferta. Probabil ca viitorul patron al echipei ne va prelua si pe noi, jucatorii care am ramas pentru a incheia acest campionat.


– Care a fost cel mai important moment al carierei tale?


– O mare bucurie am avut cind am debutat la Universitatea, dar am trait si cea mai mare dezamagire, o data cu retrogradarea Stiintei. Meciul din Cupa României, de la Pitesti, cu FC Arges, este cel mai important pe care l-am jucat in cariera mea.


– Nu a fost cel cu Dinamo?


– Cu Dinamo a fost altceva, din pacate nu ne-am putut bate de la egal la egal cu ei. Am rezistat o repriza, dar apoi am cazut din punct de vedere fizic din cauza caldurii. Au intrat si multi copii, care nu au facut fata presiunii.


– Ai facut schimb de tricouri cu dinamovistii?


– Nu am facut nici eu si nici colegii mei. Nu cred ca ar fi fost potrivit, tinind cont de rivalitatea dintre Universitatea si Dinamo. Ne-am fi suparat suporterii si mai rau, dupa ce am pierdut la o asemenea diferenta.


– Poate te imbraci in alb-rosu peste trei ani, cind ai putea ajunge si tu la Dinamo, daca se respecta acest ciclu in care Bania livreaza fotbalisti catre „Stefan cel Mare“…


– Nu cred, Dinamo nu este o echipa pe placul meu si nu-mi doresc sa ajung acolo.


– Claudiu Niculescu sau Plesan spuneau acelasi lucru nu demult…


– Fiecare gindeste si actioneaza in felul sau, insa eu nu cred ca o sa imi schimb parerea. Sper sa ramin la Craiova si sa fac performanta aici.

Exit mobile version