8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso a profitat de ghinionul lui Raikkonen

Alonso a profitat de ghinionul lui Raikkonen

La Marele Premiu al Europei, a saptea etapa a CM de Formula 1, norocul a fost de partea liderului in ierarhia pilotilor, Fernando Alonso. Spaniolul isi luase gindul de la primul loc, care parea adjudecat de finlandezul Kimi Raikkonen, asa cum se intimplase si in precedentele doua intreceri din acest sezon. Pe 58 de tururi ale circuitul de la Nurburgring, pilotul de la McLaren-Mercedes a fost mai bun, dar in ultimul tur monopostul sau a ramas fara o roata si a fost nevoit sa abandoneze, iar Alonso, aflat in spatele sau, a profitat. Plecat de pe pozitia a sasea a grilei de start, pilotul de la Renault a trecut primul linia de sosire, cu timpul de o ora, 31 de minute si 466 de miimi. Aceasta a fost a patra cursa cistigata de Fernando Alonso, care este lider detasat in clasamentul general al pilotilor, esecul principalului sau urmaritor, Kimi Raikkonen, facindu-l sa-si mareasca avantajul.


Desi a alergat pe pamint natal, Michael Schumacher s-a clasat abia pe locul cinci, insa scuderia Ferrari a obtinut zece puncte, cele mai multe intr-o etapa pina acum, gratie si locului trei ocupat de celalalt pilot, Rubens Barrichello. Pe pozitia a doua s-a clasat insa un german, Nick Heidfeld de la Williams-BMW, care a plecat din pole position, dar a ajuns la 16 secunde si 567 de miimi dupa Alonso.


Clasamentul cursei


Iata care a fost ordinea sosirii in MP al Europei: 1. Fernando Alonso (Renault), 2. Nick Heidfeld (Williams-BMW), 3. Rubens Barrichello (Ferrari), 4. David Coulthard (Red Bull), 5. Michael Schumacher (Ferrari), 6. Giancarlo Fisichella (Renault), 7. Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes), 8. Jarno Trulli (Toyota), 9. Vitantonio Liuzzi (Red Bull), 10. Jenson Button (BAR-Honda), 11. Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes, a abandonat, dar a fost clasificat), 12. Takuma Sato (BAR-Honda), 13. Jacques Villeneuve (Sauber), 14. Felipe Massa (Sauber), 15. Tiago Monteiro (Jordan), 16. Narain Karthikeyan (Jordan), 17. Christijan Albers (Minardi), 18. Patrick Friesacher (Minardi). Au abandonat Mark Webber (Williams-BMW, in primul tur) si Ralf Schumacher (Toyota, in turul 34).


La finalul cursei, Fernando Alonso a afirmat ca aceasta performanta si clasarea pe pozitia a sasea a coechipierului sau, Giancarlo Fisichella, arata ca echipa Renault merita sa fie in frunte. „Am facut o cursa foarte buna. Masina a mers perfect. Am pierdut timp la inceput, la prima frinare, si chiar am crezut ca pentru mine cursa s-a terminat atunci cind Ralf Schumacher m-a lovit din spate. M-am temut ca s-a defectat ceva, dar dupa citeva viraje a fost clar ca totul era in regula“, a spus pilotul spaniol.


In ierarhia pilotilor, Alonso are 59 de puncte, fiind urmat de Raikkonen (27), Trulli (27), Heidfeld (25), Webber (18), Fisichella (17), R. Schumacher (17), M. Schumacher (16), Montoya (16), Barrichello (15), Coulthard (15), Wurz (6), Villeneuve (5), Pedro de la Rosa (4), Klien (3), Massa (2) si Liuzzi (1). La echipe, clasamentul se prezinta astfel: 1. Renault 76 de puncte, 2. McLaren 53 p, 3. Toyota 44 p, 4. Williams 43 p, 5. Ferrari 31 p, 6. RedBull 19 p, 7. Sauber 7 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS