11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVinovatii fara vina

Vinovatii fara vina

Dinamo – Universitatea 5-0


• Stadion: „Dinamo“, spectatori: 2.000.


• Au marcat: Grigorie ’40, ’49, Zicu ’74, ’79, Niculescu ’88.


Dinamo: Gaev – Galamaz, Alistar, Tamas – Fl. Petre, Margaritescu, Pacurar (’60, Ad. Cristea), Semeghin (’75, R. Stefan) – Baltoi (’46, Zicu), Cl. Niculescu, Grigorie. Antrenor: I. Andone.


„U“ Craiova: Banica – Feleaga, Badaluta (’46, Cojocaru), Lazarovici – Dananae, Ţiclea, Stavaru, Cl. Tudor, Curteanu (’65, Gingioveanu) – Ungureanu (’54, Roman), Stoianof. Antrenor: E. Neagoe.


• Au arbitrat: D. Deca – M. Nagy, I. Onicas.


Stiinta si-a sacrificat copiii. Le-a oferit un debut de cosmar, chiar in „Groapa“ campioanei. Dinamo s-a distrat cu „satelitii“ Craiovei, deveniti brusc oameni de baza ai primei echipe. Un amalgam format din echipa Resitei care a retrogradat in „C“ anul trecut si produsele unui centru de copii si juniori in continua degradare nu putea avea o soarta mai buna. A fost 5-0, diferenta pusa intre Dinamo si Universitatea de doua „domnii“ feroce, Netoiu plus Dinel, care au pustiit Craiova.


Primele 40 de minute ne-au adus aminte de meciul Rapid – Universitatea din 2000. Atunci, rezervele Stiintei se numeau Grigorie, Soava, Rada, Neamtu si au speriat Giulestiul dupa golul lui Vigariu. A fost pina la urma 3-1, dar vedeam viitorul in roz. Acum, Grigorie a deschis festivalul golurilor in poarta lui Banica, portarul care a asteptat doi ani pentru a primi sapte goluri in primele sale doua meciuri. A mai salvat insa alte patru-cinci, care puteau bate acel Dinamo – Craiova 8-0 inregistrat in ’66, tot in Bucuresti, care a ramas cea mai drastica infringere din istoria Stiintei.


Din pacate, cu exceptia unor parade spectaculoase ale lui Banica, nici unul dintre tinerii lui Neagoe nu a tinut sa ne atraga atentia. L-am regasit pe Claudiu Tudor asa cum il stiam, talentat, dar superficial, pe cind Stoianof este la fel de bataios, dar parca si mai rudimentar. Feleaga, Dananae si ceilalti nu par sa iasa din tipare si pot intra in calcul doar ca rezerve in perspectiva reconstructiei echipei. Asteptam sa-l vedem mai mult pe Gingioveanu, un adolescent cam firav, dar despre care s-a vorbit numai de bine.


Mai avem doar o etapa de chin, iar apoi putem sa ne vedem linistiti de Divizia B. Daca vom fi lasati in pace sau daca vom rezista si acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS