8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistul Ion Paicu a murit pe teren

Fotbalistul Ion Paicu a murit pe teren

Fotbalistul divizionarei C Minerul Matasari, Ion Paicu, a incetat din viata vineri dupa-amiaza, in timpul partidei de campionat cu Hexe Timisoara, cistigata de gazde cu scorul de 1-0 (Lacatusu ’18). Destinul jucatorului s-a curmat brusc in minutul 17, iar fotbalul pe care l-a iubit atit de mult i-a rapit si ultima suflare. Victoria dedicata de coechipierii sai este prea mica pentru o suferinta atit de mare. Timp de zece ani, Ion Paicu a fost la bine si la greu alaturi de colegii si de antrenorii sai. Familia l-a inteles. Timp de citeva zeci de secunde, coechipierii sai l-au purtat pe brate si au sperat ca va fi readus la viata. Speranta a murit pe terenul de fotbal.


Coleg de camera cu Paicu, Dorin Hirsu a fost marcat de pierderea prietenului sau. „A lovit cu capul mingea, a mers doi metri si a cazut jos. Medicii au spus ca a murit pe loc, a facut stop cardiac. S-a simtit bine inaintea meciului, trebuia sa plece cu copilul in excursie si era bucuros. Am stat cu el in camera si glumeam: «Sa-i batem mai repede sa plecam acasa». Uitati ca a plecat altundeva. Imi pare rau“, a spus printre lacrimi portarul echipei din Matasari.


Sefii clubului Minerul Matasari nu-si pot explica moartea subita a jucatorului. Acesta nu daduse semne ca ar avea probleme de sanatate, antrenorul Trifu testindu-i starea fizica si moralul inainte de joc. „Nu a dat semne in ultimul timp ca sufera de ceva. Astazi a fost ghinionul lui. Il durea piciorul si l-a intrebat antrenorul de trei ori: «Paiule poti? Pot». Daca n-ar fi jucat nu s-ar fi intimplat“, a povestit presedintele clubului, Ion Moraru. Acesta sustine ca moartea jucatorului nu are legatura cu deficientele organizatorice, desi singura salvare dotata corespunzator a venit prea tirziu la stadion pentru a-i acorda primul ajutor. Eforturile medicilor de la stadion au fost inutile. „Am intervenit sa-l resuscitez, dar degeaba. L-am transportat la spital si medicul de pe ambulanta a constatat decesul“, sustine Gheorghe Severineanu, medicul care a asigurat asistenta medicala la meci.


Colegi si prieteni au fost prezenti la morga Spitalului Tirgu Jiu, unde a fost depus trupul neinsufletit al fotbalistului. Acestora nu le venea sa creada ca Paicu nu mai este. „Pe Paicu n-o sa-l uit niciodata. Paicu, in afara ca a fost sportiv, a fost si un mare om si un bun prieten de-al meu. A fost sportivul cel mai bun din echipa, cel mai bun om“, a afirmat unul dintre martorii tragediei.


Vestea mortii lui Paicu a cazut ca un trasnet asupra familiei lui, sotia fotbalistului fiind la un pas sa-si piarda viata. Elena a lesinat si a fost la un pas sa-si inghita limba, insa interventia unor apropiati a limitat proportiile tragediei.


Nu a avut nici o sansa


Medicii legisti au stabilit cauza mortii fotbalistului, diagnosticul fiind ischemie miocardica acuta insotita de hemoragie digestiva submucoasa gastrica. Doctorul legist Iulian Dascal spune ca sportivul nu a avut nici o sansa de salvare in aceasta situatie: „Se moare in doua minute. Nu mai putea nimeni sa-l salveze, chiar daca aveau aparatura performanta“. Dascal a precizat ca stresul ar putea sta la baza accidentului, fotbalistul fiind o fire introvertita care nu se exterioriza. Lipsa banilor, situatia echipei aflata la retrogradare au generat moartea jucatorului, care nu avusese niciodata probleme de ordin medical. Cumnatul lui Paicu isi aduce aminte ca acesta era un om puternic: „Noi eram cei bolnavi. Mergeam cu el la pescuit si niciodata nu se plingea de nimic, in schimb noi ne vaitam ca ne doare aia, ne doare cealalta“. Acesta a aflat primul de moartea jucatorului, insa nu a avut forta s-o anunte pe sotia lui Paicu de tragedie, misiunea ingrata revenindu-i Marianei, sora sportivului. Inmormintarea are loc miine, in satul natal al fostului fotbalist, Somanesti. Toate echipele de fotbal din judet si-au anuntat intentia de a-l conduce pe Paicu pe ultimul drum, inclusiv divizionarele B Pandurii Tirgu Jiu si Minerul Motru. De asemenea, vor mai fi prezenti presedintele AFAN, Alex Radulescu, si fostul international Ionut Lupescu.


Fotbalistul momentelor decisive


Nascut in satul Somanesti, comuna Telesti, Ion Paicu a debutat la 17 ani la Pandurii Tirgu Jiu in Divizia B, fiind considerat o mare speranta la vremea respectiva. Fotbalistul s-a transferat la Drobeta Turnu Severin si a reusit sa-i promoveze in „B“ pe mehedinteni, marcind golul decisiv. De la Severin a venit mai aproape de casa, la divizionara C din Matasari, contribuind la salvarea acestora de la retrogradare dupa o victorie 3-1 pe terenul echipei Flacara Moreni. De zece ani, Ion Paicu joaca in divizia C pentru Minerul Matasari, fiind sportivul cel mai apreciat si respectat din lotul gruparii gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS