11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWurz a fost cel mai rapid

Wurz a fost cel mai rapid

Pilotul austriac Alexander Wurz, de la echipa McLaren-Mercedes, a realizat ieri cel mai bun timp al primei sesiuni de antrenamente libere, de dinaintea Marelui Premiu al Europei. Pe cel mai rapid tur de pista al sau, Wurz a fost cronometrat cu timpul de un minut, 31 de secunde si 670 de miimi, devansindu-l cu 908 miimi pe Michael Schumacher si cu o secunda si 189 de miimi pe brazilianul Ricardo Zonta, de la Toyota.


Pilotii echipei Renault, Fernando Alonso si Giancarlo Fisichella, aflati pe primul, respectiv al treilea loc in clasamentul general, au preferat sa nu ia parte la aceasta prima sesiune a antrenamentelor libere si au efectuat fiecare cite doua tururi de circuit, insa fara sa fie cronometrati. La fel s-a intimplat si cu pilotii scuderiei BAR-Honda, Jenson Button si Takuma Sato, la primul contact cu pista dupa ce si-au ispasit cele doua etape de suspendare dictate dupa MP al statului San Marino (24 aprilie). Atunci Button a terminat pe locul trei, dar monopostul sau s-a dovedit prea usor si a antrenat sanctiuni impotriva intregii echipe.


In schimb, finlandezul Kimi Raikkonen, cistigatorul etapei trecute, a fost cronometrat cu timpul de un minut, 32 de secunde si 988 de miimi, al saselea al acestei sesiuni, in fata sa clasindu-se columbianul Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes) si brazilianul Rubens Barrichello (Ferrari), mai rapizi cu 105, respectiv patru miimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS