14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPeter Sauber vrea sa iasa din F1

Peter Sauber vrea sa iasa din F1

In presa germana au aparut speculatii conform carora constructorul BMW ar fi pe cale sa achizitioneze echipa Sauber. Miscarea s-ar datora neintelegerilor cu partenerul Williams, dar si faptului ca Peter Sauber este nemultumit de parcursul echipei sale in acest sezon si ar dori sa renunte la Formula 1. Deocamdata, BMW a confirmat doar ca se afla in negocieri cu Sauber pentru furnizarea de motoare, in prezent echipa elvetiana avind propulsoare Ferrari. Conform cotidianului german Handelsblatt, o preluare a capitalului majoritar al unei echipe de F1 ar costa minimum 150 de milioane euro. Soarta echipei sta in miinile patronului Peter Sauber, care detine majoritatea drepturilor de vot. Zvonurile s-ar putea confirma, mai ales ca acesta s-a aratat deranjat de parcursul pilotilor Felipe Massa si Jacques Villeneuve in cursa de la Monaco (locurile 9 si 11).


Sauber s-a declarat nemultumit de manevra esuata efectuata de Villeneuve care, dorind sa-l depaseasca pe coechipierul sau, l-a fortat pe acesta sa iasa in decor, in plus avariindu-si propriul monopost. Patronul elvetian a calificat manevra drept „cel mai deprimant lucru pe care poate sa-l experimenteze o echipa“. Drept raspuns, Jacques Villeneuve a afirmat ca „a fost o miscare incitanta, dar nu a fost una buna pentru ca nu mi-a reusit“. Cu referire la Peter Sauber, canadianul a adaugat: „Toata lumea se plinge atunci cind cursa este plictisitoare, insa aceiasi oameni se pling si atunci cind ceva iese prost. Vorbim despre curse aici. Am vazut o sansa, am speculat-o, dar nu mi-a iesit“.


Cit despre faptul ca manevra sa a costat-o pe Sauber Petronas cinci puncte, fostul campion mondial a concluzionat: „Nu este mare lucru“. In acest sezon, Villeneuve a adunat cinci puncte, cu trei mai multe decit coechipierul sau, Felipe Massa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS