15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrofeul Babolat si-a desemnat cistigatorii

Trofeul Babolat si-a desemnat cistigatorii

Baza sportiva TC Olimp din Craiova a gazduit in aceasta saptamina editia a doua a Trofeului Babolat, competitie de tenis de categoria a III-a, rezervata copiilor de zece, 12 si 14 ani (baieti si fete), dotata cu premii in valoare totala de 50 de milioane de lei.


In lupta pentru trofeu s-au inscris 75 de tineri tenismeni din zona Olteniei, dar si din Bucuresti, Pitesti, Timisoara, Oradea, Alba Iulia si Medias. Turneul, care s-a incheiat ieri, a oferit partide atractive, micutii practicanti ai sportului alb „zburdind“ pe zgura de la TC Olimp in dorinta de a-si demonstra calitatile. „Meciurile au avut un bun nivel tehnic, iar in fazele finale disputele au fost echilibrate si spectaculoase“, a concluzionat ieri Ilie Cojan, gazda turneului.


In competitia feminina, la categoria zece ani, s-a impus Nicoleta Dascalu (TC AS Pitesti), care a invins-o in finala pe Ana Maria Petcu (CSM Craiova), cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, cele doua trecind in semifinale de Maria Naicu (Armata Craiova), respectiv Andra Oprescu (Vointa Craiova). La 12 ani, finala i-a revenit lui Ingrid Radu (Triumf 2000 Craiova), dupa 3-6, 7-6 (2), 6-4, cu Larisa Sporea (TC Vanc Timisoara). In semifinale au mai ajuns Ana Vladutu (TC Olimp) si Claudia Enache (Dinamo). La 14 ani, a triumfat Alice Radu (Vointa), invingatoare cu 6-0, 6-2, in fata Anei Nedelcu (CSM Timisoara). Celelalte doua locuri de pe podium au fost ocupate de Alisa Caluseriu (TC Olimp) si Patricia Avramescu (CSM).


In competitia baietilor, la zece ani a cistigat Ionut Urda (CS Vointa Oradea), care a trecut de Cezar Stoica (Oltchim Vilcea) cu 6-3, 6-4. In penultimul act al acestei categorii au mai ajuns Robert Soldea (TC Atlas Craiova) si Bogdan Borza (Constructorul Alba Iulia). La 12 ani s-a impus Darius Bragusi (Oltchim), 6-0, 6-3, cu Catalin Popa (TC Atlas), in semifinale ajungind si Catalin Hristea (Prodchim Bals) si Alexandru Marcu (CSM). La 14 ani, Bogdan Popescu (Oltchim) l-a invins in finala pe Stefan Roates (Steaua), cu 5-7, 7-6 (4), 6-2, pe podium mai urcind Alexandru Grigorita si Dragos Ionescu, ambii de la CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS