10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSperante pentru meciul cu Olanda

Sperante pentru meciul cu Olanda

Inaintea confruntarii de pe 4 iunie, de la Rotterdam, care ne poate lamuri definitiv daca nationala României mai poate conta in preliminariile CM 2006, selectionata divizionara si-a testat fortele, la Bacau, cu reprezentativa similara a Republicii Moldova. Tricolorii s-au impus cu 2-0, prin golurile reusite de dinamovistul Niculescu (‘8) si stelistul Dica (’55), insa jocul, care nu va figura in palmaresul celor doua echipe, nu a fost unul stralucit. Pe un teren greu, românii au condus ostilitatile, dar nu au excelat, cu toate ca adversarul a fost unul modest.


Totusi, Victor Piturca s-a aratat multumit de prestatia elevilor sai, precizind ca a gasit solutiile pe care le cauta in vederea viitoarelor meciuri oficiale. „A fost un test util, cu o evolutie a jucatorilor care m-a multumit, pe un teren dificil, imbibat cu apa. Chiar daca nu au mai jucat impreuna in formula folosita pentru acest meci, componentii lotului au dovedit calitati tehnice care atesta o posibila crestere valorica“, a apreciat selectionerul.


„Utilitatea jocului cu Moldova se va vedea in partidele urmatoare. Nu pot inca preciza ce solutii am pentru partidele oficiale cu Olanda si Armenia, voi analiza zilele urmatoare, dar sint multumit pentru ca am intrezarit aceste solutii. In ambele partide din preliminarii vom juca pentru a cistiga. Rezultatul din meciul cu Moldova, 2-0 pentru reprezentativa noastra, este normal. Terenul si ambitia adversarilor au pus ceva probleme, impiedicind obtinerea unei diferente mai mari“, a completat Piturca.


Tehnicianul echipei nationale a caracterizat si jocul unora dintre fotbalistii sai: „Evolutia lui Contra este incurajatoare. In crestere evidenta de forma, el poate sa revina la forma care l-a consacrat daca va continua sa mai joace la nationala citeva partide. Claudiu Niculescu a demonstrat ca este un marcator, putind fi o solutie pentru echipa nationala in acest moment. Daniel Nicolae nu este inca apt de a juca imediat, dovedind ca isi gaseste mai greu forma care l-a consacrat. Cocis mi-a lasat o impresie buna. A aratat si in acest meci ca are calitati care il pot impune in viitor. Si ceilalti jucatori au avut evolutii incurajatoare“.


Tricolorii au evoluat marti seara in urmatoarea formula: Lobont (’46, D. Coman) – Contra, Tamas, Ghionea (’46, Pascovici), G. Coman (’46, Maftei) – Fl. Dumitru (’65. D. Niculae), Ov. Petre, D. Munteanu (’46, Cocis), Plesan – Grigorie (’46, Dica) – Cl. Niculescu (’52, Mazilu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS