15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazboi italo-britanic la Istanbul

Razboi italo-britanic la Istanbul

Stadionul „Ataturk Olimpiyat“ din Istanbul va gazdui astazi, de la ora 21.45, finala Ligii Campionilor, editia 2004/2005. Pe arena olimpica din Istanbul se vor intini AC Milan si FC Liverpool, italienii fiind prezenti pentru a zecea oara in ultimul act al celei mai importante competitii europene intercluburi.


AC Milan a avut emotii mari in semifinale, adversara sa, PSV Eindhoven, fiind la un pas sa produca marea surpriza si sa ia locul „diavolilor milanezi“ in finala de astazi. In mansa a doua a semifinalelor, a lipsit foarte putin pentru ca olandezii sa duca meciul in prelungiri, dar un gol al italienilor, picat in ultimul minut, asa cum s-a intimplat si in tur, a curmat sperantele lui PSV. Din pacate pentru „diavolii milanezi“, mijlocasul Massimo Ambrosini, autorul golului decisiv in fata formatiei PSV Eindhoven, in returul semifinalelor Ligii Campionilor, s-a accidentat si nu va evolua in finala.


Tehnicianul lui AC Milan, Carlo Ancelotti, isi joaca postul in meciul de la Istanbul. Dupa ce elevii sai si-au luat adio de la titlu, Ancelotti a fost anuntat ca va fi demis in cazul in care rossonerii nu vor cistiga Liga Campionilor. Premierul Italiei si proprietarul clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a criticat tactica defensiva abordata de Carlo Ancelotti si i-a dat un ultimatum tehnicianului.


In meciurile pe care le-a sustinut in acest sezon in fazele eliminatorii ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, AC Milan a inregistrat urmatoarele rezultate: 1-0 (in deplasare) si 1-0 (acasa), cu Manchestre United, in 16-imi; 2-0 (a) si 3-0 (d, la „masa verde), cu Internazionale Milano, in sferturile de finala; 2-0 (a) si 1-3 (d), cu PSV Eindhoven, in semifinale.


„Cormoranii“, adversarii din finala ai lui AC Milan, s-au calificat in ultimul act al Ligii Campionilor dupa ce, in semifinale, au reusit sa-l readuca la tacere pe arogantul tehnician al lui Chelsea, Jose Mourinho. Antrenorul portughez a pierdut astfel ocazia sa-si apere trofeul cucerit sezonul trecut cu FC Porto, cel care i-a curmat visul fiind un alt tehnician iberic, Rafa Benitez, care in 2004 triumfa in Cupa UEFA, cu Valencia.


In meciurile pe care le-a sustinut in acest sezon in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, Liverpool a inregistrat urmatoarele rezultate: 3-1 (acasa) si 3-1 (in deplasare), cu Bayer Leverkusen, in 16-imi; 2-1 (a) si 0-0 (d) cu Juventus Torino, in sferturile de finala; 0-0 (d) si 1-0 (a) cu Chelsea Londra, in semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS