12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

A doua decapitare

La trei ani de cind Gheorghe Netoiu a dus la Dinamo cel mai bine cotati jucatori ai Universitatii Craiova, lasind echipa chiar si fara medic, in pragul desfiintarii, are loc o noua infuzie de fotbalisti din Banie spre „Stefan cel Mare“. Clubul Universitatea Craiova, in speta Dinel Staicu, a remis ieri un comunicat prin care anunta despartirea de zece jucatori din actualul lot, iar pentru ceilalti asteapta inca oferte.


„In urma rezultatelor foarte slabe inregistrate de Stiinta «U» Craiova in editia de campionat 2004/2005, care au culminat cu retrogradarea echipei, actualul Consiliu de Administratie a hotarit ca toti jucatorii care fac parte din lotul de seniori sa fie socotiti transferabili, iar clubul sa intrerupa platile catre acestia. Conditia fiind ca societatea Stiinta «U» Craiova sa-si recupereze cheltuielile facute cu acestia“, se specifica in respectivul comunicat. In continuare, sint mentionati cei zece jucatori cu care „s-au finalizat discutiile“: Papura, Lutu, Guso, Plesan, Moti, I. Iordache, Daouda, Murgan, Gavalovski si Dragan, in privinta ultimului fiind vorba de expirarea imprumutului de la Dinamo.


Desi nu au fost trecuti pe lista, Lucian Dobre si Valeriu Bordeanu sint si ei cu bagajele facute si in zilele urmatoare vor parasi Craiova.


Toate indiciile duc spre o „plasare“ la Dinamo a cinci dintre cei zece jucatori de pe lista: Plesan, Moti, Daouda, Guso si Ilie Iordache. Acestora li se adauga Dragan, care apartinea clubului din „Stefan cel Mare“. De asemenea, pentru Madalin Murgan destinatia pare stabilita, FC Arges, echipa la care vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu are mai multi jucatori, va fi urmatorul sau loc de munca.


„Disponibilizatii“ au fost chemati ieri dupa-amiaza la sediul clubului, pentru a preda echipamentul de joc. Singurul jucator care a confirmat despartirea de Universitatea a fost Mihaita Plesan. „Am jucat din ianuarie fara nici un ban si rasplata au fost injuraturile de care am avut parte. Sint decis sa dau curs oricarei oferte. Daca nu voi reusi sa plec la un club din afara, voi accepta cea mai buna oferta interna“, a precizat internationalul oltean, pentru al carui transfer Dinamo a cistigat lupta cu Steaua.


„Nu stiu ce voi face. Eu as juca in continuare pentru Universitatea, am contract pina pe 1 iunie, dar, daca asa s-a decis, nu am ce face si voi pleca“, a spus Corneliu Papura, printre ale carui variante de transfer se afla si citeva echipe din Franta.


Daouda a evitat sa raspunda daca a semnat un contract cu Dinamo, dar a dat un raspuns care da credit speculatiilor privind trecerea sa in „Groapa“: „Nu pot sa plec decit daca Dinel Staicu este de acord. Nu stiu daca o sa ajung sau nu la Dinamo“.


Ionut Lutu s-a declarat surprins de continutul comunicatului, el nedorindu-si sa paraseasca echipa. „Nu stiu, tata, de nici o plecare. Eu ma tai singur de pe lista“, a spus, ieri, „Hagi“.


Adnan Guso s-a aratat dezamagit de modul in care l-au tratat suporterii in ultimul timp si este decis sa plece. Cu oferte de la Dinamo si din Ghencea, dar si din Cipru si Austria, bosniacul este si el aproape adjudecat de actuala campioana en-titre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII