14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCojan a cistigat Internationalele României

Cojan a cistigat Internationalele României

Baza TC BTT Herastrau din Capitala a fost saptamina trecuta gazda editiei a 16-a a Campionatelor Internationale de tenis ale României, competitie de grad 4 ITF care a adunat la start 250 de participanti, in afara de sportivii din tara in concurs intrind si tenismeni din Germania, Rusia, Ucraina, Bulgaria sau Ungaria. S-a jucat la toate categoriile de virsta de la 35 la 70 de ani, la simplu, si 35 – 65 ani, la dublu, existind si o competitie feminina (35 si 50 ani).


Cea mai disputata categorie a fost cea de +45 ani, unde tabloul principal a cuprins 64 de tenismeni, fata de 32 citi erau la celelalte categorii. Principalul favorit al categoriei, craioveanul Ilie Cojan, si-a confirmat statutul de cap de serie numarul 1 si a cistigat toate cele cinci meciuri pe care le-a disputat fara sa piarda vreun set. Liderul ierahiei nationale la +45 de ani, cu 127 de puncte acumulate pina in prezent, Cojan a depasit in semifinale si finale tenismenii situati pe urmatoarele doua pozitii in clasamentul acestei categorii.


In penultimul act al turneului, tenismanul craiovean a trecut de Dan Comanescu (Cimpina) cu 7-6, 6-0, pentru ca in finala sa-l depaseasca pe numarul doi national (cu 90 de puncte), bucuresteanul Stefan Lungeanu, cu 6-4, 6-3. Acest succes i-a adus lui Ilie Cojan 100 de puncte in clasamentul national, cu care si-a consolidat pozitia de lider, craioveanul alegindu-se pe linga medalia de rigoare si cu un ceas elvetian in valoare de zece milioane de lei, premiu oferit fiecarui cistigator de printul Dimitrie Sturdza, prin reprezentantul sau, Robert Raduta.


Incepe Trofeul Babolat


De saptamina viitoare, la TC Olimp din Craiova va avea loc Trofeul Babolat, primul concurs de categoria a III-a din acest an, rezervat copiilor (fete si baieti) de zece, 12 si 14 ani. Managerul TC Olimp, Ilie Cojan, este convins ca turneul, dotat cu premii in valoare de 50 milioane de lei, va fi o reusita, si ca micutii tenismeni vor avea toate conditiile pentru a-si etala calitatile. Sedinta tehnica a competitiei este prevazuta duminica, la ora 17.00, concursul debutind luni dimineata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS