20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu s-a accidentat din nou

Chivu s-a accidentat din nou

Dupa ce a lipsit aproape toata stagiunea din cauza accidentarii de la degetul mic al piciorului drept, Cristi Chivu (foto) s-a accidentat din nou. Cind se parea ca ghinioanele s-au sfirsit pentru capitanul tricolorilor, iar acesta va atinge forma maxima la meciul de pe 4 iunie cu Olanda, Chivu a luat din nou o pauza fortata. Fundasul român nu a rezistat decit 31 de minute in derbiul cu Lazio, un meci decisiv pentru Roma in incercarea de evitare a retrogradarii. Resiteanul s-a ciocnit involuntar cu coechipierul sau, portarul Curci, si a parasit terenul pe targa, acuzind dureri la glezna piciorului sting.


Desi initial se crezuse ca accidentarea sa va fi mult mai serioasa (fractura) si ca sezonul s-a incheiat pentru el, capitanul nationalei s-a ales doar cu o entorsa, urmind sa fie indisponibil maximum zece zile. Chivu are nevoie de repaus total timp de trei zile, astfel ca ar putea sa rateze meciul vital pentru Roma de la Bergamo, cu Atalanta, dar va fi refacut pina la confruntarea tricolorilor de la Rotterdam, din preliminariile CM 2006.


Pentru jumatatea de ora cit a evoluat in derbiul Cetatii Eterne, Roma – Lazio, incheiat nedecis, 0-0, Cristi Chivu a fost notat de Datasport cu 6, doar Mancini primind 6,5. De altfel, meciul a fost departe de a fi considerat derbi, prestatia slaba a celor doua echipe atragind furia ambelor galerii.


Dupa etapa a 36-a din Serie A, in proportie de 99 la suta titlul va merge la Torino, Juve distantindu-se la cinci puncte de Milan, cu doua runde inainte de final. Bianconerii au invins Parma cu 2-0 (Del Piero ‘6, Ibrahimovic’ 23), si au profitat de semiesecul milanezilor, care nu s-au putut impune in deplasarea de la Lecce. Rossonerii au condus de doua ori si tot de atitea ori au fost egalati de elevii lui Zdenek Zeman. Pentru oaspeti au marcat Kaladze (’12) si Sevcenko (’53), golurile gazdelor fiind reusite de Konan (’46) si Vucinic (’82).


Iata si celelalte rezultate: Fiorentina – Atalanta 0-0, Bologna – Brescia 1-2, Messina – Cagliari 2-1, Siena – Chievo 0-1, Inter – Livorno 1-0, Palermo – Reggina 1-1, Udinese – Sampdoria 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS