13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a decis promovata

S-a decis promovata

„Satelitul“ Universitatii Craiova va ramine inca un sezon in Divizia C


Dupa etapa a 22-a a Diviziei C, in seria a 5-a s-a stabilit, in proportie de 99 la suta, echipa care va evolua din sezonul viitor in esalonul secund. CSM Vilcea s-a intors cu trei puncte de la Corabia, unde a invins Progresul cu 1-0 (gol Lepadatu ’74), si a trecut pe primul loc in clasament. Mai mult, vilcenii au si un avans de trei puncte in fata contracandidatei Universitatea II, dar si un meci mai putin disputat.


„Satelitul“ Stiintei va ramine inca un an in Divizia C dupa ce alb-albastrii au fost depasiti la Vilcea de a doua echipa a orasului, Oltchim. In dorinta de a-si asigura un loc linistit in clasament dar si de a-si ajuta concitadina CSM, „chimistii“ s-au impus cu 2-0 dupa un meci pe care l-au controlat in totalitate. Gazdele au rezolvat meciul in prima jumatate de ora, cind Voica l-a invins de doua ori pe Vulpescu (’18, ’30), mai intii cu un sut din interiorul careului, iar apoi dintr-o lovitura libera. Vilcenii au reclamat si un penalti neacordat, au terminat meciul cu un om mai putin, dar nici asa elevii lui Luta nu au reusit sa puncteze macar o data.


Pe „Depou“, Chimia si-a luat revansa dorita in fata Stiintei CFR, golul reusit de golgheterul seriei, Alin Luta (’66), ducind formatia pregatita de Diaconu si Tilea la trei puncte de locul secund ocupat de Universitatea. In schimb, „ceferistii“ lui Ispas s-au apropiat din nou de zona retrogradarii (locul opt, cu 19 puncte), dar nu au totusi prea mari emotii.


In ultimul meci din C5, la „Hanul Doctorului“, echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ nu a dat nici o sansa „lanternei rosii“ FC Olt Scornicesti, pe care a invins-o cu 2-0 (goluri L. Popa ’15 si A. Ivan ’24). Neinfrinti in retur, „scolarii“ lui Adrian Popescu au ajuns pina pe locul cinci in clasament, cu 26 de puncte, cu unul mai putin decit Armata si cinci fata de Chimia. Echipa din Scornicesti (11 puncte) si cea din Ticleni (12 puncte) se lupta sa treaca deasupra liniei care delimiteaza Divizia C de campionatul judetean, loc pe care se afla Senaco Novaci (16 puncte). In aceasta etapa, formatiile Armata Craiova, Senaco Novaci si Petrolul Ticleni au stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS