8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan i-a fost promis lui Gigi Becali

Plesan i-a fost promis lui Gigi Becali

In ultimele zile, „telenovela“ negocierilor de preluare a echipei Universitatea Craiova a fost urmata de cea a plecarilor de jucatori. Cu siguranta ca unora nu le va conveni sa evolueze in liga a doua si vor parasi Bania, dar, cu o singura exceptie, in toate tratativele care se fac pentru schimbarea patronilor echipei se mizeaza pe mentinerea Stiintei in Divizia A. Se pare ca Netoiu ar fi tras deja sforile pentru ca CS Otopeni sa ramina lidera in seria a II-a a Divizie B, pentru a putea face rost de un loc in prima liga pentru Universitatea. Dar „Comandantul“ nu este inca proprietarul echipei, in ciuda zvonurilor din ultimele zile, Staicu asteptind si alte oferte de cumparare.


In privinta jucatorilor, cel mai vindut fotbalist de la Universitatea este mijlocasul Mihaita Plesan. Se spunea ca Ajax, Galatasaray, Besiktas, Deportivo, echipe din Bundesliga si Rusia pusesera ochii pe internationalul român care il umilise pe Kahn in amicalul cu Germania, dar Plesan a ramas in Banie, iar cota sa a scazut proportional cu rezultatele slabe ale Stiintei. Zvonurile il dau pe Mihaita la Dinamo, alaturi de Moti, dar numai in cazul in care Netoiu ar prelua clubul oltean.


Se pare insa ca Dinel Staicu merge la doua capete. Cu toate ca se vorbeste ca ar fi fost de acord cu cedarea celor doi jucatori in Stefan cel Mare, Plesan are sanse sa se opreasca in Ghencea. Mijlocasul craiovean ar fi fost deja promis lui Gigi Becali, caruia i s-a facut din nou „pofta“ de el dupa ce renuntase in iarna la ideea de a-l mai avea in echipa.


Varianta cu Moti la Dinamo era vehiculata inca din perioada in care Stiinta mai avea sanse de salvare de la retrogradare. Se vorbea ca oltenii vor pleca din Stefan cel Mare cu punctele necesare mentinerii in Divizia A, dar pentru acest lucru ar fi fost sacrificat Cosmin Moti, internationalul de tineret urmind sa semneze pe loc contractul cu „ciinii“. Universitatea a pierdut intre timp orice sansa de a se mai salva, Dinamo a prins gustul trofeelor dupa cistigarea Cupei, dar si ajutata de rezultatele slabe ale Stelei si afacerea ar fi cazut.


Cei doi „stranieri“ ai Stiintei, Guso si Daouda, si-ar dori si ei o alta echipa, dar deocamdata nu au facut altceva decit sa semneze contracte de impresariat cu firma Becali&Popescu, la fel ca si Cosmin Moti, urmind sa fie „dirijati“ in functie de soarta pe care o va avea Universitatea.


Pina sa se imprastie insa spre alte zari daca Stiinta va juca in B, alb-albastrii s-au prezentat ieri-dimineata la cantonamentul din Lunca Jiului pentru singura sedinta de pregatire a zilei, de la care au lipsit din motive medicale doar Banica si Cl. Tudor. Astazi dupaamiaza oltenii se vor reuni in Lunca Jiului pentru un antrenament, dupa care vor ramine in cantonament in vederea partidei de miercuri, din Giulesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII