6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu renascut sperantele la Matasari

Au renascut sperantele la Matasari

Daca EMC Rovinari este una dintre premiantele seriei a 6-a, celelalte doua divizionare C gorjene se zbat in subsolul clasamentului, cu spectrul retrogradarii deasupra capului. Minerul Matasari si Arsenal Motru mai au trei sanse de a rezolva problema, deoarece fiecare va sta in ultimele etape.


EMC Rovinari – Hexe Timisoara 2-1


Fara nici un jucator de la Pandurii, retinuti de Emil Sandoi, EMC Rovinari a trecut la limita de Hexe Timisoara si a luat o optiune serioasa pentru indeplinirea obiectivului, locurile 2-5. Rovinarenii au mers pe mina jucatorilor promovati din divizia D sau a juniorilor si rezultatul a fost acelasi ca atunci cind foloseau divizionarii B. Oaspetii au avut doua situatii de poarta, una fructificata si una rezolvata de Mitrica. Cringureanu a deschis scorul la Moi cu un eurogol, sut sub transversala de la circa 20 de metri, la o respingere gresita a fundasilor gazda (’29). „Minerii“ s-au aruncat in atac, dar Negru, Floroiu (bara), Stanciu si Baltaretu nu au sutat suficient de precis pentru a invinge juniorul din poarta banatenilor. Egalarea a venit din piciorul juniorului gazdelor, Crac, acesta sutind imparabil in vinclu, dupa o angajare a lui Negru (’52). Acelasi Negru i-a pasat si lui Stroe, intrat de citeva minute, acesta oprind toate punctele la Rovinari cu un sut la coltul lung (’71). EMC Rovinari ocupa locul trei si are sanse mari sa termine pe podium, programul ultimelor etape fiind destul de accesibil.


Minerul Matasari – Florian Jimbolia 3-1


Dupa o saptamina in care au fost multe disensiuni si in care conducerea trebuia sa ia masuri, asa cum promisese, dupa ratarea victoriei de la Resita, antrenorii, jucatorii si conducatorii au inteles ca trebuie sa stringa rindurile si sa fructifice sansele care mai exista pentru salvarea echipei. „Minerii“ au facut cel mai bun joc din acest campionat, invingind categoric o formatie incomoda. Antrenorul Constantin Trifu a facut citeva modificari in formula de start, care s-au dovedit reusite. Cu Oprita libero, apararea a fost mai sigura, Nicolaescu a fructificat experienta de fost divizionar B, iar Baran a fost cel mai bun jucator de pe teren, tragind echipa dupa el. Gazdele au reclamat un penalti in minutul 10, pentru un hent in careu, nesanctionat de arbitru si au reusit sa deschida scorul prin Paicu (’36). Desprinderea a avut loc in actul secund, in numai patru minute matasarenii asigurindu-si punctele extrem de necesare. Cojocaru (’61) si Baran (’65), ultimul cu un sut de la 30 de metri in vinclu, au adus o victorie care mentine sperantele de salvare pentru gazde. Oaspetii au redus din handicap cu patru minute inainte de final, prin Corban, dupa o neintelegere a fundasilor lui Trifu.


Arsenal Motru – Minerul Mehedinti 1-2


Ba cu un rezultat de egalitate, ba cu o infringere pe teren propriu, Arsenal intra cu fiecare etapa tot mai mult in hora retrogradarii. Cu -6 la „adevar“, motrenii au un final incins de campionat, o victorie in restanta de la Timisoara fiind echivalenta cu procurarea biletelor pentru Divizia C si in sezonul viitor.


Infringerea a cazut, aproape ca de fiecare data, in sarcina portarilor, care gafeaza enervant de des. Stefanescu a semnat o dubla de trei puncte pentru oaspeti (’45, ’76), Turiac dind senzatia unui joc echilibrat in minutul 89.


In acesta etapa din seria a 6-a s-au mai inregistrat rezultatele: Severnav Severin – Gloria Resita 2-2, Minerul Moldova Noua – CFR Timisoara 1-1, Universitatea Resita – Auxerre Orsova 0-0. UM Timisoara a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS