5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarthez, suspendat pina la sfirsitul anului

Barthez, suspendat pina la sfirsitul anului

Comisia de apel a Federatiei Franceze de Fotbal (FFF) l-a suspendat pina la sfirsitul anului 2005 pe portarul echipei Olympique Marseille, Fabien Barthez, care a scuipat un arbitru marocan, cu ocazia unui meci amical impotriva formatiei Wydad Casablanca, disputat pe 12 februarie. Sanctiunea, dictata ieri-dimineata, poate fi redusa pina la 15 octombrie, dar Barthez va trebui sa fie de acord sa presteze munca in folosul comunitatii.


Internationalul francez, ajuns la 34 de ani, fusese suspendat initial pe o perioada de sase luni, din care ar fi urmat sa execute efectiv doar jumatate, dar federatia franceza a facut apel impotriva sanctiunii dictate chiar de catre comisia sa de disciplina, sustinind ca doreste o pedeapsa mai aspra in acest caz. „Comisia superioara de apel i-a aplicat lui Barthez o suspendare ferma pina la 31 decembrie 2005, care ar putea fi redusa pina pe 15 octombrie, cu conditia ca jucatorul sa efectueze, pina la acea data, zece activitati de interes general in beneficiul fotbalului amator, stabilite si controlate de catre Liga federala a fotbalului amator“, se arata in comunicatul FFF.


Chiar si in cazul reducerii suspendarii, Fabien Barthez va rata debutul viitorului sezon al campionatului francez, ultimele patru partide pe care nationala „cocosului galic“ le va sustine in preliminariile CM 2006, precum si amicalul cu Argentina, programat pe 17 august, pe arena „Stade de France“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS