12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a trimis Arsenal in Liga Campionilor

Chelsea a trimis Arsenal in Liga Campionilor

Cu toate ca a cistigat deja titlul in Premier League, Chelsea nu a intrat in vacanta. Mai mult, trupa lui Mourinho face jocurile in campionat. Tehnicianul portughez nu a ratat ocazia de a mai da o palma rivalilor de la Manchester United, dupa ce echipa sa s-a impus cu 3-1 chiar in fieful „diavolilor“, intr-un meci restanta din cadrul etapei a 33-a. Esecul formatie lui sir Alex Ferguson a facut ca aceasta sa piarda locul secund care i-ar fi asigurat calificarea directa in Liga Campionilor, loc care i-a revenit astfel lui Arsenal Londra, formatia care are cu sase puncte mai mult, cu o etapa inainte de final.


Ruud Van Nistelrooy a deschis scorul pe „Old Trafford“ in minutul 8 si se credea ca Manchester va aduce campioanei a doua infringere, dar Mourinho nu a fost dispus sa se lase invins. „Albastrii“ au egalat dupa numai zece minute, prin Tiago, iar in partea secunda au dat lovitura, Gudjohnsen (’61) si Joe Cole (’82) punctind pentru al 29-lea succes al lui Chelsea in acest sezon, prin care a depasit recordul de puncte acumulate intr-un singur campionat, 92, care ii apartinea lui Manchester United, gruparea de pe „Stamford Bridge“ ajungind la cota 94.


In alt meci restanta din cadrul etapei a 33-a, Arsenal urma sa intilneasca aseara, pe „Highbury“, revelatia Everton, formatia care va termina campionatul pe locul patru in dauna concitadinei FC Liverpool, prinzind astfel ultimul loc in barajul pentru grupele Ligii Campionilor.


L-au pierdut pe Terry


Fundasul si capitanul lui Chelsea Londra, John Terry, urmeaza sa se opereze la un deget de la picior in cursul acestei saptamini si nu va mai putea evolua in ultimele doua etape de campionat.


Terry, desemnat jucatorul anului 2005 in Anglia de Asociatia fotbalistilor profesionisti din aceasta tara, va fi indisponibil si pentru meciul amical pe care echipa sa il va disputa in Coreea de Sud, la finele acestei luni, impotriva cistigatoarei Ligii Campionilor Asiei, Suwon Bluewings.


Internationalul englez va rata, totodata, si partidele pe care nationala Albionului le va juca in Statele Unite, impotriva selectionatelor Statelor Unite (28 mai, la Chicago) si Columbiei (31 mai, East Rutherford).


Veron nu vrea sa se intoarca la Chelsea


Mijlocasul argentinian Juan Sebastian Veron, imprumutat in vara lui 2004 de Chelsea pe o perioada de un an la Inter, a precizat ca si-ar dori sa ramina la gruparea nerazzurra. „As vrea ca Inter sa fie ultima mea echipa europeana. Nu am insa aceasta certitudine. Daca nu se va putea sa ramin aici, as prefera sa ma intorc la mine in tara“, a spus Veron. Cea mai mare problema pentru mijlocasul sud-american o reprezinta dorinta patronului londonezilor, Roman Abramovich, de a-l avea in lotul lui Chelsea. „Daca el ma vrea din nou, eu nu pot sa fac nimic. Cu siguranta nu pot sa il omor“, a glumit argentinianul. Juan Sebastian Veron a fost achizitionat de Chelsea in vara lui 2003 de la Manchester United, cind pe banca tehnica a „albastrilor“ se afla Claudio Ranieri, insa nu a intrat in planurile lui Jose Mourinho pentru acest sezon. In aceeasi situatie cu Veron se afla si connationalul sau Hernan Crespo, care a avut o evolutie buna la AC Milan, iar londonezii l-ar vrea inapoi. Problema este ca nici Crespo nu ar mai dori sa paraseasca orasul Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS