Acasă Sport „Ne-am impiedicat unde nu trebuia“

„Ne-am impiedicat unde nu trebuia“

In penultima etapa a Ligii Nationale de handbal masculin, HC Lignitul Tirgu Jiu a pierdut la Baia Mare, cu Minaur, 26-33, dupa ce la pauza scorul fusese 12-17. Partida nu a avut nici o implicatie in ierarhia finala pentru gorjeni, pentru ca isi asigurasera locul sase cu o saptamina in urma, iar locul cinci este un obiectiv realizabil doar in sezonul viitor. Primul sfert de ora al meciului a fost echilibrat, scorul consemnat in minutul 16 fiind 6-6, iar din acel moment arbitrii si-au intrat in rol, avantajind gazdele.


Accidentat la Baia Mare, Ilies va reintra probabil cu Dinamo Brasov pentru a-si apara pozitia a zecea in clasamentul celor mai buni marcatori din Liga. Daca Ghira, Mihoci si Enache sint accidentati, Alesu si Marin nu mai intra in vederile antrenorului Liviu Andries pentru sezonul urmator. „Alesu este un subiect incheiat din punct de vedere disciplinar. Participa in continuare la antrenamente, dar din vara nu mai contam pe serviciile lui, pentru ca eu, ca antrenor, am incercat sa trag de el si el m-a tratat cu indiferenta. Credea ca eu sint Andries jucatorul si trebuie sa-l menajez pe Alesu. Cu Marin, deocamdata, nu s-a discutat nimic pe tema asta“, a afirmat tehnicianul Liviu Andries.


Acesta este multumit ca echipa sa nu a clacat in meciurile cu formatii slab cotate, o caracteristica a handbalului românesc: „Asta e meteahna handbalului rominesc. Jucam numai acasa. Toate echipele bat acasa la zece goluri si in deplasare se duc si iau bataie de la formatii aflate la retrogradare. Spre bucuria mea, anul acesta nu ne-am impiedicat la aceste echipe, in schimb ne-am impiedicat unde nu trebuia sa ne pierdem capul“.


Autor a opt goluri la Baia Mare, Marian Filip si-a pastrat pozitia a treia in clasamentul celor mai buni marcatori din Liga, cu 201 reusite, in timp ce Dan Ilies continua sa se afle pe pozitia a zecea, cu 124 de goluri, gratie celor trei reusite din ultima etapa. Filip are ocazia sa se mentina pe podiumul clasamentului dotat cu Trofeul „Aurel Bulgaru“ deoarece Lignitul intilneste miine, de la ora 17.00, in ultima etapa pe teren propriu, pe Dinamo Brasov, o echipa slab cotata, aflata in lupta pentru evitarea barajului de mentinere in prima divizie.

Exit mobile version