10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKimi Raikkonen a stricat fiesta ibericilor

Kimi Raikkonen a stricat fiesta ibericilor

Catalunya s-a pregatit degeaba de fiesta duminica, o data cu disputarea Marelui Premiu al Spaniei, a cincea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Ibericii se asteptau ca favoritul lor, Fernando Alonso, lider in ierarhia pilotilor, sa obtina a patra victorie consecutiva si facusera deja preparativele pentru a sarbatori succesul. Alonso a avut parte de o primire calduroasa chiar din partea regelui Juan Carlos, insa pilotul spaniol de la Renault nu a reusit sa treaca primul linia de sosire. Cel care le-a dat peste cap planurile gazdelor a fost finlandezul Kimi Raikkonen, driverul lui McLaren-Mercedes impunindu-se pe circuitul de la Montomelo dupa ce a plecat din pole-position, dominind cursa de la un capat la altul si incheind-o cu un avans de peste 27 de secunde fata de Alonso. Chiar daca a fost al doilea, Fernando Alonso a luat destule puncte pentru a-si consolida pozitia de lider, mai ales ca Michael Schumacher nu a terminat cursa, abandonind in turul al 48-lea, dupa ce a avut de doua ori probleme cu pneurile.


Pe urmatoarele pozitii s-au clasat pilotii echipei Toyota, italianul Jarno Trulli si germanul Ralf Schumacher, iar al cincilea a sosit Giancarlo Fisichella de la Renault. Ceilalti trei piloti care au punctat au fost Mark Webber (Williams-BMW), Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes) si David Coulthard (Red Bull).


Ferarri a ramas pe dinafara si la aceasta etapa, insa Schumacher a considerat ca pozitia a treia ar fi fost accesibila pentru el avind in vedere modul cum s-a desfasurat cursa. „Sint foarte dezamagit pentru ca am avut aceste doua probleme cu pneurile, altfel as fi terminat chiar pe locul trei. Cu un tur inaine de abandon am simtit ca masina isi pierdea echilibrul si, brusc, pneul din spate stinga s-a dezumflat. Dupa ce a fost inlocuit, acelasi lucru s-a intimplat cu cel din fata. Este ciudat ca am avut probleme cu pneurile de pe stinga, in timp ce cele din dreapta nu mi-au dat motive de ingrijorare“, a precizat germanul.


Invingatorul de la Montomelo, Kimi Raikkonen, a fost de parere ca-i va fi greu sa remonteze diferenta de puncte din clasament. „Nu avem nimic de pierdut si trebuie sa credem. Mai sint 14 Grand Prix-uri si sezonul este lung. Nu se stie cum vor evolua lucrurile“, a afirmat Raikkonen, care a mai completat ca i-ar fi placut ca acest prim succes al sau sa vina mai devreme.


In clasamentul pilotilor, Alonso are 44 de puncte, fiind urmat de Trulli, cu 26 de puncte, si de Raikkonen, cu 17 puncte. Michael Schumacher a acumulat in acest sezon numai zece puncte si se afla pe locul sapte. In ierarhia constructorilor, conduce echipa Renault, cu 58 de puncte, urmata de Toyota (40), McLaren-Mercedes (37), Williams (21), Ferrari (18), Red Bull (14) si Sauber (7).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS