17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona se pregateste de sarbatoare

Barcelona se pregateste de sarbatoare

FC Barcelona a trecut duminica seara si de ultimul obstacol care, teoretic, ii mai putea sta in cale in cursa pentru titlu. In runda a 35-a din Primera Division, trupa lui Rijkaard a plecat invingatoare de pe terenul campioanei en-titre Valencia, in fata careia s-a impus cu 2-0. Atmosfera sufocanta de pe „Mestalla“ nu i-a speriat pe catalani, care au decis meciul in doar trei minute, vedetele Ronaldinho (’27) si Eto’o (’30), apropiind Barca de un nou titlu. Atacantul camerunez s-a aflat la a 23-a reusita in acest sezon, cu care conduce in clasamentul gogheterilor primei divizii spaniole.


Gazdele, care au evoluat in inferioritate numerica din minutul 68, cind Marchena a primit cartonas rosu, nu au mai putut schimba soarta meciului, iar gruparea blaugrana se pregateste de sarbatoare, avind cu sase puncte mai mult decit rivala Real Madrid, cu trei etape inainte de incheierea campionatului.


„Galacticii“ au facut simbata scor cu Racing Santander, pe care au invins-o cu 5-0, dar acest lucru nu a ajutat cu nimic pe Real, care in runda viitoare are meci greu in deplasare cu FC Sevilla, in timp ce Barca va juca la Levante. Desi titlul se indreapta cu pasi repezi spre Catalunya, Florentino Perez, presedintele lui Real Madrid este de parere ca formatia sa mai pastreaza sanse de a cistiga campionatul. „Daca vom cistiga toate partidele pe care le mai avem de disputat, vom ajunge la 84 de puncte, iar, cu aceasta cifra, exista posibilitatea de a fi campioni. Vom lupta pentru campionat, iar daca nu vom reusi, atunci ne vom pregati pentru a cistiga titlul anul viitor, pentru ca Real Madrid nu s-a nascut pentru a fi pe locul doi“, a spus Perez.


Intr-o alta partida disputata duminica, Gica Craioveanu si-a invins fosta echipa, Getafe cistigind cu 2-0 disputa de pe teren propriu cu Real Sociedad, gratie dublei lui Michel (’31, ’42). Craioveanu a fost introdus pe teren in minutul 65, in locul lui Kome, dupa aceasta victorie Getafe ocupind locul al 12-lea, cu 45 de puncte.


Iata si celelalte rezultate inregistrate in etapa a 35-a din Primera Division: Albacete – Levante 3-1, Espanyol – Numancia 3-0, Malaga – Villarreal 0-2, Deportivo – Atletico Madrid 2-0, Athletic Bilbao – Real Zaragoza 2-0, Osasuna – Mallorca 1-1, Real Betis – FC Sevilla 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS