12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sub pamint SRL

Stiinta primise lovitura decisiva dupa infringerea de miercuri cu FC Brasov (1-3), dar spera intr-o victorie la Timisoara pentru a se ridica de la pamint, pentru a parasi macar ultimul loc in clasament. Daca sansele de supravietuire erau ca si inexistente, in ciuda optimismului unora dintre jucatori care vedeau ca si cistigate restul partidelor, esecul de pe Bega i-a bagat de tot in pamint pe craioveni, care nu mai pot scoate capul nici macar sa priveasca lupta celorlalte doua condamnate care mai nadajduiesc la o minune.


Bondrea a sperat ca va inabusi „revolutia“ de la Poli cu o apararea solida si cu un singur virf care sa loveasca pe contraatac, iar Lutu a inceput meciul la fel cum o facuse cu Brasovul, dar sprinturile sale pe dreapta nu au avut nici un efect. La primele atacuri ale banatenilor, Viorel Moldovan s-a accidentat, fiind inlocuit cu Mansour, iar oltenii au crezut ca pot respira usurati. Senegalezul i-a contrazis insa, acesta aflindu-se la originea golurilor cu care gazdele au ingropat definitiv Universitatea. Degeaba s-a vorbit de o reciprocitate, pentru ca in teren timisorenii au uitat de serviciul care le-a fost facut in urma cu doi ani. Si fanaticii suporteri de pe Bega, desi i-au primit cu aplauze pe olteni, si-au dat in petic spre final scandind „B-ul“, „B-ul“.


Mansour, la primul meci in retur dupa o accidentare, a pus de trei ori in pericol poarta lui Guso, M. Constantin si Ov. Petre au fost si ei aproape de gol pina la prima faza periculoasa creata de Stiinta, ratata de Lutu, care a trimis de la 25 de metri pe linga portarul Popa, iesit sa-l blocheze, dar si pe linga bara. La urmatoare faza, Poli a deschis scorul, Gigel Coman, liber linga bara din dreapta lui Guso, trimitind in plasa dupa o centrare a lui Mansour (’41). Gazdele puteau face 2-0, dar Guso s-a opus la suturile lui Ov. Petre si Coman.


Marian Bondrea s-a trezit dupa pauza si a fortat atacul, aruncindu-i in lupta pe Dragan si Bundea, iar Universitatea a inceput sa puna mai mult in pericol poarta timisorenilor. Dupa ce Schumacher a trimis peste poarta din careu (’49), Poli putea inchide meciul peste patru minute, dar Coman nu a putut marca fata in fata cu Guso, bosniacul avind un reflex de senzatie. Alb-albastrii au ramas in ofensiva, dar Lutu nu a gasit spatiul portii lui Popa in doua rinduri (’60, ’71), pentru ca Stiinta sa nu poata marca nici dupa patru suturi consecutive intr-o singura faza, toate blocate de defensiva banateana.


Poli a pus capat meciului in minutul 81, cind noul intrat Paleacu a trimis plasat din marginea careului inchizind gura si ultimului optimist din tabara Universitatii, echipa care nu a mai avut forta sa riposteze pina la final, retrogradarea fiind de acum sigura.


Si in ipoteza ca Stiinta va lua noua puncte din ultimele trei partide de acasa (Gloria, Apulum si Otelul) si va scoate macar doua puncte din deplasarile din Giulesti si Stefan cel Mare, tot va trebui ca macar una dintre echipele de deasupra liniei retrogradarii sa nu mai cistige nici un meci pina la finele campionatului, lucru practic imposibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS