11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAbramovici are o echipa in finala

Abramovici are o echipa in finala

Aventura Parmei in Cupa UEFA s-a incheiat joi seara, la Moscova, TSKA nedind nici o sansa echipei italiene. Rusii
si-au adjudecat mansa a doua a semifinalelor, impunindu-se cu 3-0 si calificindu-se in premiera in ultimul act al competitiei. Parmegianii au incercat din rasputeri sa apere rezultatul alb din tur in speranta unui gol decisiv pe contraatac, asa cum se intimplase in sferturi, cu Austria Viena sau in optimi cu VfB Stuttgart, dar pustii lui Carmignani nu au mai putut repeta isprava. In fata unei echipe mult mai experimentate, italienii au comis unele greseli, iar rusii au stiut sa profite. Jirkov, Olic, Vagner Love si, in special, Daniel Carvalho, au hartuit permanent defensiva Parmei, care a cedat din start, ultimul deschizind scorul inca din minutul 10.


De altfel, tinarul brazilian a fost omul meciului, el reusind o dubla, dar si pasa decisiva la cel de-al treilea gol.


Dupa o prima repriza in care italienii au tinut cit de cit ritmul, in partea secunda acestia nu au mai rezistat, cu toate ca tehnicianul Pietro Carmignani a fortat golul care ar fi putut aduce calificarea, aruncindu-l in lupta si pe golgheterul Gilardino. Rusii au risipit insa repede sperantele oaspetilor, punctind de doua ori, prin acelasi Carvalho si Vasili Berezutki, si asigurindu-si biletele pentru finala de la Lisabona, de pe 18 mai.


Rezultatul l-a multumit si pe patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, care va avea astfel o echipa in finala unei cupe europene, dupa ce gruparea engleza a ratat pentru a doua oara consecutiv intrarea in ultimul act al Ligii Campionilor, stiut fiind faptul ca magnatul rus este implicat financiar si la TSKA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS