5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso va fi primit ca un zeu

Alonso va fi primit ca un zeu

Dupa a cistigat trei din cele patru etape disputate in CM de Formula 1, cota pilotului spaniol de la Renault, Fernando Alonso, a crescut enorm. In acest week-end, la Barcelona, cu ocazia disputarii Marelui Premiu al Spaniei, admiratia inflacarata a ibericilor pentru idolul lor va atinge punctul culminant. Cu toate ca la cursele de Formula 1 vin sa asiste in ultimii ani din ce in ce mai putini spectatori, afluenta publicului la circuitul Montomelo va fi fara precedent. De fapt, cu o luna inaintea disputarii MP al Spaniei, biletele s-au epuizat. „Incepind din anul 1951, cind Formula 1 a patruns in tara noastra, nu s-a inregistrat o asa mare afluenta a publicului precum cea prevazuta pentru duminica, cind vor veni peste 115.000 de persoane“, au precizat organizatorii.


Dupa retragerea pilotului de raliuri Carlos Sainz, Spania si-a gasit acum un nou erou, Fernando Alonso. Ultimele etape ale CM de F1 au fost urmarite la televizor de sase milioane de spanioli, o cifra de neimaginat pina de curind. La Oviedo, orasul natal al lui Alonso, cursele sint urmarite si pe ecrane mari, in salile de cinema. Popularitatea pilotului iberic a depasit in citeva saptamini pe cea a baschetbalistului Pau Gasol, care evolueaza in NBA, eclipsindu-i chiar si pe „galacticii“ de la Real Madrid, care au trecut pe planul secund in paginile ziarelor spaniole.


Fernando Alonso, cel mai tinar pilot care a obtinut vreodata un pole position (Malaezia 2003) si cel mai tinar cistigator al unui Mare Premiu (Ungaria 2003), se va prezenta duminica pentru prima data in acest an, in fata propriului public, din postura de lider al Campionatului Mondial, desi are doar 23 de ani. Si, cum era normal, tinarul pilot iberic viseaza la un succes si pe pamint natal. „Numai cistigarea titlului mondial ar putea fi la fel de emotionanta ca o victorie la Montomelo, in fata familiei si prietenilor mei“, a afirmat Alonso, care are admiratori de seama, printre acestia numarindu-se si regele Spaniei, Juan Carlos, care i-a telefonat si l-a felicitat dupa fiecare victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS