21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAmbitii, orgolii si o lupta nebuna

Ambitii, orgolii si o lupta nebuna

Cea de-a doua semifinala a Ligii Campionilor, prima suta la suta engleza, a oferit un spectacol desavirsit, cei prezenti miercuri seara pe „Stamford Bridge“, ca de altfel toti cei care au urmarit lupta nebuna dintre Chelsea si Liverpool, raminind doar cu un singur regret: ca nu au vazut si goluri. De fapt, de la acest lucru au pornit cei doi tehnicieni iberici, Jose Mourinho si Rafa Benitez, dorind, in primul rind, sa nu primeasca gol. „Sa nu fim nebuni, sa nu atacam orbeste. Nu cistigam acum, cistigam in retur“, a fost sfatul lusitanului catre elevii sai, in timp ce spaniolul a avut acelasi obiectiv: „Sa nu incasam gol“. Nici unul dintre ei nu a riscat, jucind cu doi inchizatori. Mourinho l-a trimis pe Tiago linga Makelele, iar Benitez a raspuns plasindu-i pe Biscan si Xabi Alonso in fata apararii.


Dar jocul a fost departe de a se inchide. Nici nu avea cum, pentru ca nu era o disputa italiana, gen Juventus – Milan, ci una britanica, in care spiritul de lupta si sacrificiu fac parte din meniul casei. Iar daca la acestea se adauga ambitiile si orgoliile, in special cele ranite ale „cormoranilor“, care fusesera invinsi de londonezi in toate cele trei intilniri din actualul sezon (campionat si finala Cupei Ligii engleze), spectacolul este asigurat. Un meci cu un ritm electrizant, cu multe faze de poarta, cu ocazii mari si ratari si mai mari, acestea au fost „ingredientele“ confruntarii de pe „Stamford Bridge“, in care nimeni nu a dat inapoi. Iar diferenta de 31 de puncte care le desparte pe cele doua echipe in campionat a trecut neobservata.


Lampard ar fi putut decide meciul


„Rosii“ au preferat sa atace pe benzi, „albastrii“ au jucat mai direct, pe poarta, si au ratat primii, Drogba trimitind pe linga bara din postura de singur cu portarul. Faza s-a mutat rapid la poarta cealalta, unde Riise a driblat tot, dar a tras direct in Cech. Chelsea a contraatacat rapid. Lampard, omul decisiv al londonezilor in dubla cu Bayern, a ajuns nestingherit pina pe linia de 6 metri, dar sutul sau a trecut peste. Mourinho a sarit ca ars, ridicind ochii spre cer. Sa-l fi parasit norocul? Nu ar trebui, pentru ca poarta celebrul sau palton gri, pe care l-a oferit la licitatie si l-a recuperat cu 22.000 de euro. Benitez este mai calm. Nu se manifesta nici cind Cech plonjeaza si agata mingea de gol a lui Baros, ocazie care a pus capat unei prime reprize nebune.


La reluare, scenariul s-a repetat. Viteza de joc a crescut. Prudenta nu a mai fost aceeasi, iar lupta a continat, chiar daca ocaziile de gol nu mai erau la fel de clare. Suporterii s-au incins si ei, cerind golul, au aparut si duritatile (fara a se impune eliminari), dar nimeni nu a marcat. Chelsea a terminat jocul in ofensiva, impulsionata si de intrarea lui Robben, in timp ce Liverpool a fost de fiecare data periculoasa pe contraatac. Oricine ar fi putut inscrie, dar nu s-a intimplat, si batalia finala se va da pe 3 mai, pe „Anfield Road“.


„Nu intrati in panica. Sint un tip norocos. Ne calificam in deplasare“, si-a linistit suporterii infatuatul Jose Mourinho. „Vom avea fanii aproape. Vom invinge. Este marea noastra sansa. Sa traim clipa!“, a fost raspunsul fundasului lui Liverpool, Carragher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS