15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSi arbitrii calca strimb

Si arbitrii calca strimb

Incidentele grave de la meciul Concefa Albeni – Paringul Sadu, unde arbitrii Sorin Balacescu si Mihai Ianos au fost batuti de doi fotbalisti ai gazdelor, au fost sanctionate de catre Comisia de Disciplina a AJF Gorj, insa masurile luate au nemultumit presedintele Comisiei de Arbitri Gorj, Mihai Prunariu, dar si pe deputatul Marcel Romanescu, fost arbitru si actual membru in Comisia de Tineret si Sport. Comisia de Disciplina condusa de Ion Balanescu a dictat o suspendare de doi ani pentru jucatorii agresori Tudor Branescu si Cristinel Hodoiu si o amenda de cite un milion de lei fiecare, iar clubul Concefa Albeni trebuie sa plateasca un milion de lei.


Presedintele arbitrilor gorjeni, Mihai Prunariu, a inaintat un protest catre Biroul Executiv al AJF in care precizeaza ca „este nemultumit de masurile luate impotriva actelor de huliganism la care au fost supusi arbitrii la meciul respectiv“. De asemenea, Romanescu crede ca decizia corecta in acest caz era suspendarea pe viata si solicita rejudecarea cazului de catre AJF. Prunariu este constient ca si subordonatii sai fac greseli si a stabilit ca masurile luate impotriva acestora sa fie aduse la cunostinta opiniei publice. „Jucatorii si oficialii echipelor din judet nu cunosc ca exista arbitri retinuti de la delegari si am hotarit impreuna cu Comisia de Disciplina a arbitrilor sa dam dovada de transparenta pentru a informa opinia publica in primul rind ca sint si arbitri care gresesc si, in al doilea rind, ca aceia care gresesc platesc. Daca au avut loc incidente majore in ceea ce priveste comportamentul unor jucatori au fost si multe probleme de arbitraj“, a recunoscut Prunariu.


Brigada de la meciul de la Albeni (Sorin Balacescu – Mihai Ianos, Florin Plopis) a fost retinuta de la delegari pina la clarificarea situatiei de la meciul respectiv. Subcomisia de Disciplina a Arbitrilor a dictat si alte sanctiuni. Arbitrii Stoiconiu si Nueleanu au primit doua etape de suspendare pentru neprezentare la meci, asistentii Mihai Ianos si Claudiu Seceleanu au primit doua etape de suspendare pentru prestatia de la meciul Gilortul Carbunesti – Dinamo Stanesti, Alin Trocan a fost retinut de la delegari pina la prezentarea in fata subcomisiei, Daniel Pirvan a primit avertisment pentru nerelatarea in raportul de joc al unui incident petrecut la meciul Sadu – Tismana, Mihaela Popescu a fost retinuta pina la prezentarea la subcomisie pentru ca nu a observat un incident petrecut in fata ei la jocul Tismana – Negomir, Larisa Savulea a fost retinuta doua etape pentru greseli in completarea raportului de joc, iar Gheorghe Nisulescu a fost retinut pe termen nelimitat pentru ca este antrenor la Viitorul Glogova.


Rezultatele etapei a 25-a


In etapa a 25-a a Diviziei D-Gorj s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Energia Turceni – Viitorul Catunele 0-3, Unirea Dragotesti – Gilortul Tirgu Carbunesti 1-7, Dinamo Inter Stanesti – Viitorul Plopsoru 5-0, Rostramo Tirgu Jiu – Viitorul Initiativa Glogova 5-0, Stiinta Pestisani – Paringul Sadu 0-1, MVM Dragutesti – Viitorul Negomir 5-2, Energetica Tismana – Viitorul Dumbrava Cilnic 6-1, Recolta 2000 Balesti – Dinka Skeleru Bilteni 1-0. Concefa Albeni a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS