5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine il opreste pe Fernando Alonso?

Cine il opreste pe Fernando Alonso?

A patra etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, programata duminica, pe circuitul de la Imola (San Marino), a fost inca un prilej pentru spaniolul Fernando Alonso sa-si arate clasa. Pilotul de la Renault a obtinut a treia victorie consecutiva a sezonului, aceasta fiind insa mult mai pretioasa avind in vedere ca a fost reusita acasa la Ferrari si la mare lupta cu cel mai bun pilot al scuderiei italiene, campionul en titre Michael Schumacher.


Alonso a pornit al doilea de pe grila de start si a parcurs cele 62 de tururi ale circuitului intr-o ora, 27 de minute, 41 de secunde si 92 de miimi, avind o medie de 209,2 km/ora. Spaniolul a oferit o adevarata mostra de maiestrie, anulind in ultimele 15 tururi orice tentativa a lui „Schumi“ de a trece pe primul loc, acesta terminind cursa la doar 215 miimi in spate.


Al treilea s-a clasat britanicul Jenson Button, de la BAR-Honda, la zece secunde si 481 de miimi de invingator. Finlandezul Kimi Raikkonen, cel care a plecat din pole position, a abandonat in turul al optulea, din cauza unor probleme tehnice, in aceeasi situatie mai aflindu-se G. Fisichella (Renault), C. Albers (Minardi), R. Barrichello (Ferrari) si P. Friesacher (Minardi).


In puncte au mai terminat austriacul Wurz (McLaren-Mercedes), japonezul Sato (BAR-Honda), canadianul Villneuve (Sauber), italianul Trulli (Toyota) si germanul Ralf Schumacher (Toyota). Acesta din urma a fost insa penalizat cu 25 de secunde, pentru „iesire periculoasa de la standuri“, pierzind astfel punctul obtinut in urma clasarii pe locul opt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS