22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru gorjeni

Victorie pentru gorjeni

Ambitionati de numarul mare de spectatori, 2.000, mult peste media jocurilor de la Motru, dar si de primele substantiale, „minerii“ au administrat sibienilor a doua infringere a sezonului, rezultat meritat in opinia antrenorului Jean Gavrila. „Niciodata nu ne asteptam sa pierdem. Noi ne dorim sa cistigam, pentru asta si jucam. Eu stiam ca la Motru vom gasi o echipa buna, imi amintesc ca si pe teren propriu am avut un meci greu cu aceasta echipa, poate unul dintre cele mai grele si pe mine m-a impresionat jocul lor. A fost un meci echilibrat, care se indrepta spre 0-0, gazdele ne-au dominat si ne-au facut sa contraatacam. Victoria gazdelor este meritata pe deplin“, a afirmat tehnicianul liderului la final.


Presedintele Vasile Cretan a anuntat ca fotbalistii sai au jucat pe o prima de 15 milioane de lei de persoana, insa nu a vrut sa dezvaluie provenienta banilor. Precaut, antrenorul Pavel Buburuz a optat pentru un sistem sigur, cu un singur virf, Glisca. Motrenii au inceput tare partida si au dominat copios primul sfert de ora al meciului, insa Caibar, Patrascu si Glisca au aminat sarbatoarea gorjenilor din tribune. Pauza putea sa-i gaseasca pe oaspeti in avantaj, insa Munteanu a reusit sa deturneze in corner mingea sutata de Dudita de la 18 metri.


Repriza secunda a fost saraca in faze de poarta cu toate ca Buburuz a fortat ofensiva cu Volocaru si Oprea. Ultimul avea sa devina eroul motrenilor, si nu numai, reusind un gol spectaculos din foarfeca in minutul 88. Soo a executat un corner la coltul scurt, Purcel a deviat pe spate cu capul, iar Oprea, din sase metri, a trimis din foarfeca balonul in vinclul portii lui Filip.


Inca pe primul loc, Gavrila nu vede viitorul in roz, programarea dificila fiind principalul adversar al sibienilor la promovare: „Sintem pe primul loc, dar poate nu avem nici o sansa. Adversarii sint periculosi in functie de pozitia lor in clasament. Eu cred ca echipele de pe locurile doi, trei si patru sint cele mai periculoase. Avem jocuri foarte grele in deplasare, dar si pe teren propriu. Noi jucam la fel si acasa si in deplasare“.


Abia la a doua victorie din sapte etape de cind se afla pe banca tehnica a gorjenilor, Buburuz crede ca echipa sa a atins forma maxima: „Consider ca azi (simbata – n.r.) am facut cel mai bun joc de cind sint eu antrenor la aceasta echipa si ca am meritat pe deplin aceasta victorie. Nici la Ploiesti, unde am pierdut cu 4-0, nu am jucat rau, dar intimplarea face ca sintem o echipa labil psihica si cadem dupa un gol. Presiunile au fost mari, pentru ca intilneam liderul. Pe fondul jocului nostru bun, eu zic ca minunea trebuia sa se intimple si sa cistigam. Era o nedreptate sa se fi incheiat acest joc la egalitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS