22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNetoiu preia Stiinta Craiova

Netoiu preia Stiinta Craiova

Echipa de fotbal Stiinta Craiova are mari sanse sa intre din nou pe mina lui Gigi Netoiu. Asteptat ore intregi de autoritatile locale sa vina la discutii legate de partea financiara, Netoiu, flancat de Mircea Dinescu, a intrat ieri in Primaria Craiova, in jurul orei 14.00, unde a discutat cu primarul Antonie Solomon si cu vicele Gheorghe Nedelescu. Dupa aproximativ o jumatate de ora petrecuta in biroul primarului, cei patru au organizat o conferinta de presa in care au incercat sa explice de ce este bine pentru Stiinta Craiova sa-l aiba din nou ca patron pe Gigi Netoiu, despre care suporterii nu au amintiri tocmai placute. Ceea ce parea pina mai ieri doar un zvon, a devenit realitate dupa intilnirea de taina din biroul primarului Solomon. Practic, daca Dinel Staicu se intelege cu Netoiu in privinta pretului de vinzare a echipei, suporterii craioveni va trebui sa se impace cu gindul ca acesta va deveni noul finantator al Stiintei Craiova.


Solomon: „Il vom ajuta pe Netoiu“


Primul care a dat declaratii presei a fost primarul Antonie Solomon, atit Netoiu, cit si Mircea Dinescu lasind impresia ca se gindesc la tratativele din zilele urmatoare cu Staicu. „Primaria Craiova nu este capabila sa sustina echipa de fotbal. Putem aloca, insa o subventie dupa modelul autoritatilor locale de la Cluj, care ofera 25 de miliarde de lei celor doua echipe de fotbal din localitate. Noi nu vrem actiuni la club, ci vrem doar sa ajutam. Daca la cultura dam 80 de miliarde de lei, putem sa subventionam si echipa de fotbal cu 10-12 miliarde de lei“, a spus Solomon.


Acesta a precizat ca, daca Gigi Netoiu cumpara actiunile de la Dinel Staicu, primaria ii va oferi sprijin pe viitor. „Daca Netoiu ia actiunile de la Staicu, il ajutam cu terenul de fotbal, pe care i-l vom concesiona, si cu utilitatile a caror plata o vom suporta noi, aici incluzindu-se intretinerea stadionului, plata curentului pentru instalatia de nocturna si celelalte cheltuieli“, a mai spus Antonie Solomon.


Netoiu: „Cum am venit, pot sa si plec“


Dupa ce si-a manifestat bucuria de a se intilni din nou cu jurnalistii din Craiova, Netoiu a declarat ca nu poate da detalii despre sumele pe care este dispus sa le investeasca in echipa, deoarece inca nu a discutat cu Dinel Staicu. „Eu am venit sa vad daca am sprijinul autoritatilor locale, inainte de a discuta cu Staicu. Nu vreau sa fac aceeasi greseala de acum cinci ani, cind nu am avut spijin din partea primariei. Echipa de fotbal a Craiovei este un subiect destul de delicat in prezent. Alaturi de mine, vor mai veni alti trei-patru investitori. Eu ma retrag de la Dinamo si imi vind actiunile de la club“, a spus Netoiu.


Acesta a precizat ca Gica Popescu nu se numara printre investitori, deoarece are alte planuri, care nu includ si echipa de fotbal din Craiova. „Procentele din actiuni pe care le vor avea investitorii vor fi apropiate. Dupa meciul pierdut cu Steaua, Craiova mai are doar 2-3% sanse sa se salveze de la retrogadare. Voi lua echipa, chiar daca aceasta cade in Divizia B. Trebuie sa facem o societate comerciala solida si voi veni cu alti jucatori, daca vrem performanta. A venit vremea ca aceia care iubesc Craiova sa realizeze in ce situatie dificila este echipa. Au ajuns atitea discutii cu suporterii. Eu am venit pentru Mircea Dinescu, dar, cum am venit, pot sa si plec“, a spus Netoiu, care a precizat ca in seara aceasta sau miine seara se va intilni, la Bucuresti, cu Dinel Staicu pentru a negocia preluarea echipei.


Dinescu: „Netoiu e patimas dupa Craiova“


Prezent si el la Craiova, Mircea Dinescu a incercat sa-i creeze lui Netoiu o imagine buna, precizind ca datorita lui se afla acesta la Craiova. „Netoiu e patimas dupa Craiova si am vrut sa-l aduc aici, vazind in ce situatie este echipa de fotbal. Nu vreau nici o actiune la club si nici o functie. Poate iau o actiune simbolica. Pentru mine conteaza ca fratele meu, care este orb, s-a bucurat foarte mult cind a auzit de acest lucru. Intimplator, trec prin Craiova saptaminal“, a precizat Dinescu, dupa care cei doi s-au urcat in masini si au plecat catre Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII