Acasă Sport Galata s-a calificat in finala Cupei Turciei

Galata s-a calificat in finala Cupei Turciei

Formatia antrenata de Gica Hagi, Galatasaray, s-a calificat in finala Cupei Turciei dupa ce a invins miercuri, pe stadionul „Ali Sami Yen“, cu scorul de 5-3, in urma loviturilor de departajare, echipa Trabzonspor, in semifinalele competitiei. La finalul celor 90 de minute de joc si al prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1. Pentru Trabzonspor a marcat Fatih, in minutul 57, in timp ce golul echipei Galatasaray a fost inscris de Necati Ates, in minutul 89. La loviturile de departajare, pentru Galatasaray au inscris Ergun, Hasan Kabze, Necati si Hasan Sas, iar Sabri Sarioglu a ratat. Pentru Trabzonspor au marcat Yattara si Celalettin, iar Szymkowiak si M.Yilmaz au ratat.


A doua semifinala a Cupei Turciei s-a disputat aseara, dupa inchiderea editiei, intre formatiile Fenerbahce si Denizlispor.


Hagi: „Am meritat victoria“


La conferinta de presa sustinuta la finalul meciului Galatasaray – Trabzonspor, Gica Hagi a spus ca jucatorii sai au meritat calificarea in finala. „Echipa mea a fost puternica si a crezut pina la final ca poate invinge. A jucat foarte bine, dar a facut si greseli. A muncit mult pentru calificare. Jucatorii mei au meritat aceasta victorie“, a spus Hagi.


„Regele“ a dezvaluit ca in dimineata meciului jucatorii sai au exersat loviturile de la 11 metri. „Miercuri dimineata, noi am exersat penaltiurile, gindindu-ne ca se va ajunge la acestea, iar Mondragon a cistigat duelul cu adversarii“, a adaugat Hagi, care s-a declarat foarte multumit de evolutia jucatorilor Necati Ates, Hasan Sas si Ergun Penbe. „Ergun a avut o evolutie foarte buna. El are 33 de ani, dar poate juca in echipa nationala“, a precizat Hagi.


Mondragon, eroul partidei


Presa din Istanbul a considerat ca meciul Galatasaray – Trabzonspor a fost mediocru, Mondragon fiind singurul jucator care s-a remarcat.


„Hagi a gresit scotindu-l din joc pe Ayhan. Dupa prelungiri, a intrat in scena Mondragon si el i-a aratat finala Cupei Turciei unei echipe Galatasaray care nu a jucat fotbal“, a scris Hurriyet.


„Galatasaray a ajuns in finala Cupei Turciei si nu si-a facut antrenorul de rusine. A fost unul dintre cele mai neproductive meciuri jucate de Galatasaray in ultimul timp. Atacantul Hakan Sukur a avut prima ocazie abia in minutul 75“, a notat Milliyet.


Cotidianul Sabah a opinat ca Gheorghe Hagi a gresit atunci cind l-a scos din joc pe Franck Ribery. „Ar fi trebuit sa profite in continuare de rapiditatea lui. Ultima schimbare facuta de Hagi, care l-a introdus in joc pe Hasan Sas in locul lui Hakan Sukur, a fost corecta. Hakan Sukur a avut poate cea mai slaba evolutie din acest sezon. In schimb, Hasan Sas si-a adus o contributie importanta la joc“, se precizeaza in Sabah.

Exit mobile version