Acasă Sport „Avantajul lui Alonso nu este irecuperabil“

„Avantajul lui Alonso nu este irecuperabil“

Campionatul Mondial de Formula 1 revine duminica in centrul atentiei o data cu Marele Premiu al Statului San Marino, a patra etapa a sezonului, care se va desfasura pe circuitul de la Imola. In propriul fief, Ferrari spera sa depaseasca criza prin care trece de la inceputul competitiei si sa obtina cit mai multe puncte cu care sa revina in lupta pentru titlul la constructori. Nici in cele mai negre ginduri Michael Schumacher nu si-ar fi putut imagina un asemenea debut stagional, in care a adunat doar doua puncte dupa trei etape, cu 24 mai putine decit actualul lider al ierarhiei pilotilor, spaniolul Fernando Alonso.


De sapte ori campion mondial, germanul ramine principala arma cu care scuderia italiana vrea sa-si pastreze suprematia, cu toate ca anul acesta echipele Renault si Toyota au aratat ca au forta necesara sa doboare „dictatura rosie“.


Primul pas spre reabilitare Ferrari vrea sa-l faca duminica, la Imola, unde „Schumi“ are ca obiectiv victoria. „Campionatul, in ciuda parerii citorva pesimisti, nu este in nici un caz decis. Debutul de sezon nu a fost cu siguranta asa cum ne-am fi asteptat, dar din exterior situatia pare mai rea decit este in realitate. Am avut si ghinion, cum a fost, de exemplu, in Australia, unde as fi putut lua puncte in cazul in care conditiile meteo ar fi fost mai bune. Chiar si in Bahrain eram foarte increzator. Lupta pentru titlul mondial nu a ajuns insa in faza sa finala. Sezonul este inca lung si deci exista multe posibilitati de a schimba situatia“, a afirmat Michael Schumacher.


„Cu Alonso si Renault nu poti sa dormi linistit, insa, chiar daca 24 de puncte par multe, acest avantaj nu este cu siguranta irecuperabil. Nu trebuie sa uitam nici ca au existat unele situatii favorabile lui Alonso, dar lucrurile nu vor fi mereu asa. El va trebui sa se gindeasca la campionat si se va comporta diferit in unele ocazii, de exemplu va trebui sa fie mai prudent, sa se fereasca de clinciuri si sa caute sa ia puncte de fiecare data. In schimb, eu nu am nimic de pierdut, pot sa atac. Si ceilalti piloti pot risca mai mult decit Alonso“, a completat driverul german.

Exit mobile version