Acasă Sport Ne pregatim de matineu

Ne pregatim de matineu

30.000 de olteni au asistat aseara la inca un esec al favoritilor, al cincilea din tot atitea etape din retur. Universitatea nu a avut puterea sa depaseasca Steaua, a ajuns la -16 in clasamentul adevarului, iar sansele de a mai spera la mentinerea in prima liga au devenit aproape nule.
Purtati de la spate de public, craiovenii au inceput asaltul asupra redutei steliste inca din primul minut, dar actiunile lor nu au avut consistenta necesara sa puna in pericol poarta lui Tudor. Alb-albastrii au carat mingea pina in fata careului advers, dar aici, unde intervine si valoarea jucatorului, acestia nu au mai avut solutii. Doar incursiunile pe stinga ale lui Iordache incheiate cu centrari in careu au dat dureri de cap stelistilor. In rest, in imposibilitatea de a-l pune in evidenta pe Dragan, singurul virf al Universitatii fiind izolat intre fundasii adversi, elevii lui Bondrea au apelat doar la suturile de la distanta, dar nici unul nu si-a atins tinta.
Steaua, in schimb, a fost mult mai periculoasa. Daouda a dat din nou semne de nesiguranta, dar Paraschiv nu a stiut sa profite. Acelasi jucator a fost aproape de gol in minutul 24, cind a reluat cu capul, dupa un corner executat de D. Munteanu, mingea depasindu-l surprinzator pe Guso, dar fiind scoasa de sub transversala de Buhus. Portarul bosniac a fost apoi salvat de bara, la lovitura de cap a aceluiasi Paraschiv (’31). Actiunile steliste au crescut in intensitate, o combinatie Munteanu – Dica punindu-l pe Cristea in pozitie favorabila, ex-bacauanul depasindu-l in viteza pe Daouda, dar sutul sau a trecut pe linga poarta (’34). Peste numai un minut, oaspetii au trecut in avantaj. „Veteranul“ Munteanu l-a intors scurt pe Bordeanu, a centrat in careul oltean, de unde Dica, marcat indeaproape de… Paraschiv, a inscris lejer cu capul, in coltul lung, si Steaua a intrat in avantaj la cabine.
Bondrea a schimbat tactica dupa pauza, retragindu-l pe Papura in defensiva si aruncindu-i in lupta pe Lutu si Pirvu. Universitatea a inceput repriza secunda mai decisa si a avut prima ocazie de gol la lovitura de cap a lui Plesan, care a trecut peste poarta (’49). Primul sut periculos pe poarta lui Tudor a fost cel al lui Schumacher, care a reluat din voleu, dar in bratele lui Tudor (’63). Toate actiunile craiovenilor in partea secunda au pornit de pe stinga, din piciorul lui Lutu, dar centrarile sale prin fata portii nu si-au gasit destinatarul. Oltenii au atacat disperat, insa Iordache, trimis si el in teren pentru a creste forta ofensiva, a luftat la marginea careului. Lutu a avut egalarea in virful bocancului, dar sutul sau din careu a fost respins cu piciorul de Martin Tudor (’87), risipind si ultima sansa a Universitatii de a mai spera la salvare.
„Nu meritam sa pierdem nici un joc de cind sint la echipa. Am fost la inaltimea adversarului, dar ne lipsesete un om de gol. Le cerem scuze suporterilor pentru impotenta noastra“, au fost cuvintele lui Marian Bondrea la finalul meciului.

Exit mobile version