10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineti pumnii pentru Stiinta!

Tineti pumnii pentru Stiinta!

Cu latul in jurul gitului. Asa vor aborda miine seara oltenii marea confruntare cu liderul campionatului, Steaua. Sa te numesti Universitatea si sa cistigi doar trei meciuri din 19 intilniri oficiale din actuala editie de campionat e umilitor si jenant pentru Craiova. Iar in prezent, cu 11 etape inainte de final, sa ai speranta ca se vor cistiga cel putin sase partide este de-a dreptul miraculos, dar nu imposibil. Sigur, speranta moare ultima, dar oltenii nu s-au regasit nici in acest ultim ceas, iar rezultatele din cele patru meciuri ale returului (infringeri!) vorbesc de la sine despre neputinta gazdelor. Paradoxal, daca am lua in vizor numele citorva dintre jucatorii care alcatuiesc Universitatea, am constata ca multi sint fotbalisti de valoare. Si atunci?


Condamnati sa cistige miine seara, poimiine s.a.m.d., oltenii, cu orgoliul ranit, au o singura sansa: sa joace FOTBAL, autodepasindu-se. Gica Popescu a declarat pentru GdS ca meciul cu Steaua este, intr-un fel, o finala de Champions League. Pastrind proportiile, are dreptate.


Dupa victoria de miercuri asupra Farului – prima din aceasta primavara rece -, derbiul cu Steaua trebuie privit cu alti ochi. Steaua a ajuns in Banie dupa un parcurs european solicitant, iar in ultimele zile a jucat doua meciuri la fel de dificile, cu Dinamo si Rapid. Sigur, aceste amanunte ar parea fara prea mare importanta, dar miine trebuie sa ne „agatam“ de aceasta intilnire cu stelistii, cu orice pret.


Inaintea meciului de miine, de la Craiova, Gigi Becali se considera invingator in campionat: „Sintem deja campioni! Dinamo si Rapid se vor intilni in meci direct si una dintre ele va trebui sa piarda“. Pe cind Gigi Becali, copil fiind, medita la transhumanta oilor, oltenii faceau demonstratie de fotbal in Ghencea (campionatul 1972/1973): Steaua – Universitatea 2-6! (Oblemenco 2, Marcu 2, Taralunga 1, Cristache-autogol). Mitica Marcu, fost la Steaua si consacrat la Universitatea, a afirmat: „Universitatea este datoare sa mearga de duminica incolo exclusiv pe cartea victoriei. Chiar asa, nu mai exista orgoliu in Banie? Cu asa suporteri, oltenii trebuie sa moara duminica pe teren pentru ca aceasta echipa sa ramina acolo unde ii este locul. Plinge inima in mine acum… Olteni, tineti pumnii pentru Universitatea!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU