11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu ucis spectacolul

Au ucis spectacolul

Dintre toate echipele participante in acest sezon de Liga Campionilor, PSV Eindhoven a aratat cel mai urit fotbal. Foarte rar elevii lui Guus Hiddink au creat faze spectaculoase, jocul lor fiind unul economicos si extrem de tacticizat.


Mina tehnicianul olandez care cistiga trofeul in 1998, cu Real Madrid, si-a facut simtita prezenta, iar PSV a ajuns incet, dar sigur, in penultimul act al competitiei, urmind traseul campioanei FC Porto, care eliminase si ea in sezonul trecut doua echipe franceze, Lyon, in sferturi, si Monaco, in finala. Olandezii au incheiat socotelile cu monegascii in optimi, in timp ce pe Olimpique Lyon a oprit-o tot in sferturi, dupa un dublu, 1-1, si 4-2, la loviturile de departajare.


Returul de miercuri seara, de pe „Philips Stadion“, a oferit inca o mostra de fotbal fara stralucire al gazdelor, dar care a dus la eliminarea echipei ce a avut cel mai spectaculos joc in aceasta editie a Ligii Campionilor. In fata singurei echipe cu care nu a putut sa joace deschis, Lyon a facut primul pas spre calificare in minutul 10, cind Wiltord a marcat pe o gafa monumentala a lui Bouma.


Insa francezii nu au reusit sa profite de socul olandezilor si sa-si dubleze avantajul. Iar, la reluare, intr-un sfert de ora in care Eindhoven a oferit si ceva fotbal de calitate, Alex a refacut scorul din prima mansa (’50).


Cum pina in minutul 120 nici una dintre combatante nu a reusit sa-i dea lovitura de gratie adversarei s-a ajuns in cele din urma la penaltiuri.


Olandezii au marcat prin Van Bommel, Ooijer, Bouma si Robert, iar pentru francezi au punctat doar Juninho si Ben Arfa. De la gazde a ratat Beasley, in timp ce Essien si Abidal au irosit visul lui Olimpique Lyon, o prima prezenta in semifinalele Ligii Campionilor, acolo unde Eindhoven va da piept cu AC Milan (26-27 aprilie si 3-4 mai).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS