10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesionistii au incintat asistenta

Profesionistii au incintat asistenta

Orasul Tirgu Jiu a fost zilele trecute gazda primei gale de box profesionist din România, denumita generic „Profesionistii“ si organizata de FR de Box, cu sprijinul AJB Gorj. Spectatorii prezenti la Sala Sporturilor au putut urmari sase partide atractive, in lupta fiind implicat si un pugilist din Tirgu Jiu, Daniel Lingurici, desi pe afisul galei se mai afla si Nicolae Groaznicu din Bumbesti Jiu, inlocuit in ultimul moment de ieseanul Vasile Constantinescu, din cauza unor probleme medicale. Printre invitati s-au aflat si oficialii FRB, presedintele Rudel Obreja, antrenorul lotului national, Francisc Vastag, precum si cel mai bun sportiv român din boxul profesionist, Leonard Doroftei.


Doua momente ale reuniunii pugilistice au atras atentia celor prezenti, valoarea lui Valdemar Cucereanu, creditat de specialisti cu sanse mari de a reusi in boxul fara casca si maieu, si batalia greilor, care a facut sa curga mult singe in urma loviturilor aruncate de cei doi protagonisti.


Presedintele FR de Box, Rudel Obreja, s-a declarat multumit de nivelul primei gale de box profesionist din România si crede ca acest sport va avea in curind o mare audienta in rindurile spectatorilor. „Eu cred ca gala de la Tirgu Jiu a avut un nivel bun. Dar ce pot sa spun este ca sportivii profesionisti români au valoare. Ei trebuie sa invete sa boxeze profesionist, asta-i tot. In rest, lucrurile merg spre bine. Am spus ca boxul profesionist va fi, in curind, al doilea dupa fotbal ca audienta si ma bazez pe scoala de box româneasca, pe valoarea pugilistilor, pe public si pe oamenii care vor veni alaturi de acest sport. A fost o gala reusita, incununata cu un meci extrem de spectaculos, nu neaparat din punct de vedere tehnico-tactic, ci al loviturilor, a ceea ce vrea publicul. Au fost si meciuri in care s-au vazut elemente tehnico-tactice. As remarca evolutia excelenta a lui Cucereanu, un copil de suflet al meu, l-am crescut impreuna cu Feri Vastag de multa vreme“, a afirmat Obreja.


„Mindria Jiului“ a ridicat spectatorii in picioare


In boxul profesionist, cele mai atractive meciuri implica greii sportului cu manusi. Asa a fost si la Tirgu Jiu, unde doi fosti campioni nationali si detinatori ai Centurii de Aur, Daniel Lingurici – „Mindria Jiului“ – si Constantin Patriche, au revenit in ring dupa multi ani, pentru un spectacol total. Meciul, programat in patru reprize, s-a terminat la egalitate, gorjeanul fiind mai bun in primele doua runde, in timp ce bucuresteanul a dominat in urmatoarele doua, pe fondul caderii fizice a adversarului. Incurajat in picioare de spectatori, Lingurici nu a ramas dator, impartind pumni care l-au desfigurat pe bucurestean. Pe final, sportivul din Tirgu Jiu a facut cunostinta cu podeaua in mai multe rinduri, dar si Patriche a fost numarat.


Rezultatul de egalitate a fost acceptat de Lingurici, care recunoaste ca a terminat meciul fara resurse fizice: „Ne-am intilnit de foarte multe ori si intotdeauna au iesit niste meciuri chiar mai tari ca acesta. Multumit nu sint de acest rezultat, dar sper ca la intilnirea de la Vilcea sa fac o neasteptata surpriza si meciul sa se termine mai repede. Ma pregatesc in continuare si vreau sa-mi iau revansa“.


Rezultatele galei


Categoria cocos: Sorin Tanasie (Craiova) KO. 2 Vasile Constantinescu (Iasi); categoria pana: Valdemar Cucereanu (Alba Iulia) b.p. Sabin Bornei (Bucuresti); categoria usoara: Cristian Hodorogea (Iasi) KO. 4 Stelian Bugheata (Bucuresti); categoria mijlocie: Octavian Stoica (Bucuresti) b.p. Florin Duta (Bucuresti); categoria supermijlocie: Traian Vijdea (Alba Iulia) b.p. Marius Constantin (Bucuresti); categoria grea: Daniel Lingurici (Tirgu Jiu) egalitate Constantin Patriche (Bucuresti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS