16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta l-a luat pe Florin Pirvu

Stiinta l-a luat pe Florin Pirvu

Universitatea Craiova l-a achizitionat ieri pe Florin Pirvu, fost jucator la Petrolul, Dinamo, Farul Constanta, Otelul Galati, FC Brasov, dar si in China, la Henan Constructions. Pirvu a fost prezent ieri la antrenamentul echipei din Banie, desfasurat pe terenul sintetic de la cantonamentul din Lunca Jiului, el semnind un contract pe un an. Nascut pe 2 aprilie 1975, Florin Pirvu are 1,84 metri si 77 de kilograme, a jucat 130 de meciuri in Divizia A, marcind 15 goluri.


La primul meci de la revenirea din Asia, in 1998, Florin Pirvu a marcat trei goluri pentru Petrolul Ploiesti intr-un meci cistigat cu 4-1 impotriva Universitatii Craiova, reusita oltenilor apartinind lui Gabi Dumitru. In acea perioada, Stiinta era condusa chiar de actualul tehnician, Marian Bondrea, aflat atunci la cel de-al doilea mandat pe banca Universitatii. Suporter de mic al lui Dinamo, Florin Pirvu s-a transferat de la Petrolul in „Groapa“, fiind poreclit de fanii dinamovisti „Ciinele de portelan“. „Cind Dinamo mi-a propus sa ma transfere, am fost cel mai bucuros. Putea sa vina orice alta oferta, tot in Stefan cel Mare as fi venit“, a fost declaratia lui Pirvu din numarul 10 al revistei clubului din „Stefan cel Mare“. Pirvu a fost convocat in echipa nationala a României in perioada in care selectioner era Gheorghe Hagi.


Oficialii olteni intentioneaza sa mai transfere in aceasta perioada inca un atacant liber de contract, in discutie intrind fostii coechipieri ai lui Pirvu de la Petrolul, Dragos Mihalache si Daniel Costescu.


Intrare libera la meciul cu Farul


Conducerea Universitatii Craiova a decis sa lase intrarea libera la meciul cu Farul, de miine, din cadrul mansei retur a semifinalelor Cupei României. La acest meci, Marian Bondrea nu se va putea baza pe Valeriu Bordeanu, suspendat, dar va reveni Bogdan Buhus. Craiovenii au efectuat ieri o sedinta de pregatire, pe stadionul „Ion Oblemenco II“, de la care a absentat antrenorul Marian Bondrea, plecat la Bucuresti pentru cursurile PRO. Astazi, de la ora meciului cu Farul, se va desfasura un nou antrenament.


Corpodean la centru


Partida Universitatea Craiova – Farul Constanta, din mansa secunda a semifinalelor Cupei României la fotbal, programata miine, de la ora 17.00, pe stadionul Ion Oblemenco, va fi arbitrata la centru de Sorin Corpodean (Alba Iulia). Acesta va fi ajutat la cele doua tuse de asistentii Cristian Nica (Ploiesti) si Octavian Sovre (Oradea), in timp arbitru de rezerva va fi Teodor Craciunescu (Rimnicu Vilcea). Observatorii delegati de CCA la acest joc sint Corneliu Costinescu (Bacau) si Gheorghe Constantin (Rimnicu Vilcea).


Cealalta semifinala, Dinamo Bucuresti – FC National, programata la ora 19.00, va fi condusa la centru de focsaneanul Ionica Serea, ajutat de Ispas Cojocaru (Bucuresti) si Nicolae Marodin (Bucuresti). Arbitru de rezerva va fi Viorel Sandu (Bucuresti), iar observatori Mircea Dridea (Ploiesti) si Constantin Gheorghe (Suceava).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU