24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTSKA Moscova si-a asigurat un loc in semifinale

TSKA Moscova si-a asigurat un loc in semifinale

Dupa aprigele confruntari din Liga Campionilor, joi seara a fost rindul formatiilor implicate in Cupa UEFA sa se lupte pentru un loc in penultimul act al competitiei. Dintre cele opt echipe, doua au luat o optiune serioasa pentru accederea in semifinale, reusind victorii importante in prima mansa a sferturilor. Daca pentru olandezii de la AZ Alkmaar, care s-au impus la Villarreal, calificarea nu este inca jucata, TSKA Moscova isi poate face deja planuri pentru adversarul din semifinale, dupa succesul categoric de pe teren propriu in fata lui Auxerre.


TSKA Moscova 4


AJ Auxerre 0


Nici cei mai infocati suporteri ai echipei ruse nu se asteptau la o victorie atit de concludenta a favoritilor in disputa cu francezii de la Auxerre, o echipa care sta bine in Premier Division. Tactica gindita de batrinul Guy Roux, care a dat rezultate in meciurile cu Ajax si Lille, nu a mai avut efect la Moscova, TSKA predind o adevarata lectie de fotbal. Oaspetii au fost cam fragili in defensiva, iar rusii au profitat din plin. Odiah a deschis scorul in minutul 21, dar potopul asupra francezilor a picat de la jumatatea reprizei secunde, cind gazdele au marcat de trei ori intr-un sfert de ora, prin Ignashevich (’63-p), Vagner Love (’71) si Gusev (’78), eliminind orice dubiu asupra echipei calificate. Auxerre a ramas spre final in zece oameni, Mignot fiind eliminat in minutul 83, pentru al doilea cartonas galben, nemaiavind puterea sa marcheze un gol care i-ar fi putut da ceva sperante in retur.


Villarreal 1


AZ Alkmaar 2


Ceea ce nu reusise nici o echipa in ultimii doi ani in cupele europene, sa marcheze gol pe terenul lui Villarreal, a izbutit AZ Alkmaar, olandezii intorcindu-se chiar victoriosi din Spania. Pe „El Madrigal“ s-au intilnit doua revelatii ale competitiei interne, dar si ale Cupei UEFA, ambele cu rezultate remarcabile pina in prezent. Dupa ce au invins de doua ori Sahtiorul lui Mircea Lucescu, olandezii au scufundat si mult laudatul „submarin galben“, care reusise sa elimine pe Dinamo Kiev si Steaua. Elevii lui Co Adriansse au marcat de doua ori, prin Landzaat (’12) si Nelisse (’74), golul spaniolilor fiind reusit de Riquelme (’14), argentinianul ratind insa si un penalti in minutul 28. Desi victoriosi, oaspetii sint convinsi ca returul nu va fi usor, Villarreal fiind o echipa care se poate impune si in deplasare.


Newcastle 1


Sporting Lisabona 0


Pina sa puna punct carierei, lucru care se va intimpla peste un sezon, „veteranul“ Alan Shearer tine in spate pe Newcastle United, golul sau din minutul 37 aducind victoria la limita a „cotofenelor“ in prima mansa a confruntarii cu Sporting Lisabona. Fostul international englez a marcat cu o puternica lovitura de cap, facind ca formatia sa sa aiba prima sansa de calificare, cu toate ca lusitanii au puterea sa intoarca rezultatul saptamina viitoare, la Lisabona.


Nici de aceasta data internationalul român Marius Niculae nu si-a facut loc la Sporting, el raminind doar pe banca de rezerve. Oaspetii au avut spre final sansa egalarii, dar Sa Pinto a trimis peste poarta, din pozitie favorabila.


Austria Viena 1


AC Parma 1


Parma continua sa surprinda in cupele europene, unde s-a prezentat mai mereu cu echipa a doua, dar a reusit sa elimine echipe ca VfB Stuttgart sau FC Sevilla. Acelasi lucru l-a facut antrenorul Carmignani si in partida de joi seara de la Viena, iar „copiii“ sai au reusit sa scoata un egal cu Austria, care le da mari sperante pentru accederea in semifinalele Cupei UEFA.


Cu gindul mai mult la meciurile din campionat, decisive pentru mentinerea in Serie A, Carmignani i-a lasat pe banca pe Gilardino, Morfeo, Bresciano, Frey si Cardone, pastrind doar cuplul de fundasi centrali Bonera – Cannavaro. Iar jucatori ca Vignaroli, Gibbs, Dessena, Bolano, Simplicio, Camara sau Pisanu au tinut in sah pe Austria Viena, cea care eliminase in optimi detinatoarea Cupei Spaniei, Real Zaragoza. Parma a fost si echipa care a deschis scorul, Pisanu punctind in minutul 34, cu un sut din marginea careului. In incercarea de a egala, gazdele s-au lovit, pe linga entuziasmul pustilor italieni, si de „veteranul“ Luca Bucci, portarul cu care parmegianii cucereau Cupa UEFA in urma cu zece ani si care a avut citeva interventii foarte bune. Pina la urma, austriecii au reusit egalarea, prin Mila (’61), dar le va fi destul de greu sa se impuna joia viitoare pe „Ennio Tardini“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS