6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOpt echipe se lupta pentru locurile din semifinale

Opt echipe se lupta pentru locurile din semifinale

Astazi sint programate sa se dispute meciurile din prima mansa a sferturilor de finala ale Cupei UEFA. Trei din cele patru partide ale acestei faze a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi vor incepe la ora 21.45, in timp ce intilnirea de la Moscova, dintre TSKA si Auxerre va debuta la ora 19.30. In sferturile Cupei UEFA au ajuns echipe din opt tari, reprezentind campionatele din Rusia, Franta, Spania, Olanda, Anglia, Portugalia, Austria si Italia.


TSKA Moscova – Auxerre


Meciul de pe stadionul „Lokomotiv“ din capitala Rusiei, dintre TSKA Moscova si AJ Auxerre, va fi arbitrat de spaniolul Luis Medina Cantalejo. In runda precedenta, TSKA a trecut de Partizan Belgrad, cu scorul general de 3-1 (1-1 la Belgrad, 2-0 la Moscova), in timp ce francezii de la AJ Auxerre i-au invins pe compatriotii lor de la Lille, cu 1-0 (1-0 la Lille, 0-0 la Auxerre). Venerabilul antrenor al formatiei franceze, Guy Roux, care conduce aceasta echipa din 1961, nu-l va putea utiliza in dubla confruntare cu TSKA pe Arnaud Gonzalez, care va fi indisponibil tot restul sezonului dupa ce s-a accidentat la ligamentele incrucisate in meciul retur cu OSC Lille.


Newcastle – Sporting


Echipa engleza Newcastle United va primi, pe arena „St. James Park“, replica formatiei lusitane Sporting Lisabona, intr-un meci care va fi arbitrat de rusul Iuri Baskakov. Newcastle a ajuns in sferturi dupa ce a spulberat-o pe Olympiacos Pireu, cu scorul general de 7-1 (3-1 la Pireu, 4-0 in Anglia), in timp ce Sporting a eliminat formatia britanica Middlesbrough, cu 4-2 (3-2 in Anglia, 1-0 la Lisabona). Atacantul român al lui Sporting, Marius Niculae, a facut deplasarea in Anglia pentru meciul din aceasta seara insa are putine sanse sa prinda primul „unsprezece“.


Austria Viena – FC Parma


Partida dintre Austria Viena si FC Parma, care se va disputa pe arena „Ernst Happel“, va fi arbitrata de francezul Eric Poulat. Atit Austria, cit si FC Parma au ajuns oarecum surprinzator in aceasta faza a competitiei, cele doua echipe eliminind in turul precedent formatii mult mai bine cotate. Austria a trecut de Real Zaragoza, dupa 1-1 la Viena si 2-2 in Spania, in timp ce Parma a depasit-o pe FC Sevilla, cu scorul general de 1-0 (0-0 in Spania, 1-0 in Italia).


Villarreal – Alkmaar


In partida de pe „El Madrigal“, care va fi arbitrata de Konrad Plautz, Villarreal va incerca sa ia o optiune hotaritoare in privinta calificarii, pentru a-si confirma statutul de favorita la cistigarea Cupei UEFA. Adversara din sferturi a formatiei iberice, AZ’67 Alkmaar, a trecut in turul precedent de echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, cu scorul general de 5-2 (3-1 la Donetk, 2-1 in Olanda). La rindul sau, Villarreal a invins-o pe Steaua Bucuresti, cu scorul general de 2-0 (0-0 la Bucuresti si 2-0 pe „El Madrigal). In meciul de astazi, „Submarinul galben“ nu va beneficia de serviciile atacantului Diego Forlan, care nu are drept de joc in cupele europene pentru Villarreal, deoarece a evoluat pentru Manchester United in actuala editie a Ligii Campionilor. La rindul sau, atacantul echipei AZ Alkmaar, Martijn Meerdink, este indisponibil pentru dubla cu Villarreal si ar putea lipsi noua luni de pe gazon dupa ce a suferit o accidentare la ligamentele incrucisate ale piciorului drept la unul dintre antrenamentele nationalei Olandei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS