Acasă Sport Olandezii spera la semifinale

Olandezii spera la semifinale

In celalalt meci de marti seara, din prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, Olympique Lyon nu a reusit sa treaca pe teren propriu de PSV Eindhoven, cu care a incheiat la egalitate, 1-1. Guus Hiddink a pus la cale un sistem de joc care a dat roade, PSV fiind neinvinsa de aproape patru luni, ultima infringere a olandezilor consemnindu-se in campionat, pe 18 decembrie (0-2 cu Roda). Avizat de jocul spectaculos al francezilor, care in optimi au marcat zece goluri in poarta campioanei Germaniei, Werder Bremen, Hiddink a facut totul pentru ca echipa sa sa nu incaseze gol. Gazdele au inceput insa in nota obisnuita si au punctat dupa numai 12 minute, prin Malouda, care l-a invins pe Gomes cu un sut plasat, servit ideal de Govou.


Superiori din punct de vedere tehnic, francezii si-au creat apoi alte citeva ocazii de a inscrie, dar Diarra si Essien, in doua rinduri, nu au facut altceva decit sa il remarce pe goal-keeper-ul lui PSV Eindhoven, echipa care putea intra cu un egal la cabine daca Vennegoor of Hesselink nu trimitea peste poarta lui Coupet, din pozitie buna.


In repriza secunda, Olympique Lyon a fortat desprinderea, dar Malouda si Govou nu au reusit sa strapunga defensiva olandeza bine asezata in teren. Lyonezii au avut si ghinion, Govou neputind sa-l invinga pe Gomes din sase metri. Oaspetii s-au aparat aglomerat, mizind doar pe contraatac, iar la a doua ocazie mai clara pe care si-au creat-o au reusit sa egaleze. „Veteranul“ Cocu a finalizat cu un sut la colt o cursa de 30 metri, dupa o combinatie cu un coechipier, in marginea careului advers, pastrind sanse reale ca PSV sa continue aventura in Europa. Partidele retur sint programate pe 12 si 13 aprilie.

Exit mobile version