10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Alex Banciu s-a impus in Capitala

Craioveanul Alex Banciu s-a impus in Capitala

Zilele trecute, in Bucuresti, pe zgura de la Livone TC Ilie Nastase, s-a desfasurat un turneu de tenis de categoria a V-a, rezervat copiilor de 12 si 16 ani (baieti si fete) si dotat cu Cupa Primaverii. La categoria 16 ani masculin, competitia a fost cistigata de craioveanul Alexandru Banciu, tenisman legitimat la CSM Universitatea, dar care, din toamna, a intrat pe mina lui Ilie Cojan, care s-a ocupat de pregatirea sportivului la baza proprie TC Olimp.


„Inainte de a incepe antrenamentele, Alex era inca in dubiu daca va mai continua in acest sport. In cele din urma a decis sa nu renunte la tenis, s-a pregatit bine, iar rezultatele s-au vazut“, a afirmat antrenorul Ilie Cojan. Alexandru Banciu s-a „incalzit“ la turneul de la Bals, pe care l-a cistigat, iar saptamina trecuta a triumfat in capitala, adjudecindu-si Cupa Primaverii. Tenismanul craiovean a intrat pe tabloul de 32 oprindu-se dupa ultimul act al competitiei, pe care l-a cistigat lejer, cu 6-0, 6-3, in fata bucuresteanului Paul Doiban.


„A fost un turneu destul de greu si nu ma asteptam sa-l cistig. Am disputat cinci jocuri, cel mai dificil fiind in semifinale, cind am trecut de principalul favorit al competitiei Andrei Dumitrascu, pe care l-am invins cu 7-5 in decisiv, dupa 6-2 si 2-6 in primele doua seturi“, a mentionat Alex Banciu. In sferturi, olteanul a depasit un alt bucurestean, Andrei Paul, tot in decisiv, 6-3, 4-6, 7-4.


In prezent, sportivul craiovean se afla la Timisoara, unde participa la Cupa Banatului, turneu de categoria a IV-a dotat cu premii in valoare de 40 de milioane de lei. Ieri, el reusise sa se califice in sferturile de finala, dupa ce a cistigat fara probleme primele doua partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS